Speurprent

Speurprent voor iPhone, iPad en iPod touch

Een ouderwets prentenboek gecombineerd met de technologie van vandaag. Dat is de gedachte die de ontwikkelaars van Speurprent voor iPad in hun hoofd moeten hebben gehad bij het maken van deze app. Deze leuke, mooie en ook nog eens leerzame app voor kinderen biedt namelijk meer dan 200 objecten in een digitaal prentenboek van maar liefst 12 iPad-schermen groot. En moeder en vader, die schuiven gezellig aan!

Op de enorme tekening van Speurprent vind je objecten uit allerlei categorieën. Wanneer het kind één van deze objecten aanraakt, hoort hij of zij het bijhorende geluid. Zo hoor je bijvoorbeeld een paard hinniken bij het aanraken van een paard en een fietsbel bij het aanraken van een fietser. Ook zijn er allerlei activiteiten aan de gang in het prentenboek. Van een speelkwartiertje op een basisschool tot een bruiloft om de hoek. Ook bij deze activiteiten horen natuurlijk de geluiden die het kind hoort. Er komen zowel vrolijke als minder prettige activiteiten op de prent voor. Zo vind er bijvoorbeeld ook een uitvaart plaats en blust de brandweer een brandend huis.

Screenshot

Speurprent voor iPad

Door het kind zoveel mogelijk objecten en actitiveiten aan te laten raken leert hij of zij objecten aan geluiden te koppelen. Een ideale manier dus om nieuwe woordjes en dingen te leren samen met de ouders. 

Naast de vele geluiden die de app bevat, kan je in Speurprent voor iPad ook het zoek- en vindspel spelen. Het kind moet dan in de grote prent op zoek gaan naar de aangegeven objecten. In de linkerbalk kan je zien welke opbjecten gevonden moeten worden. Een voice-over kan de beschrijving van deze objecten hardop voorlezen maar kinderen kunnen dat ook zelf doen. Zodra een object gevonden is, klinkt een applaus en wordt het object vergroot weergegeven.

Speurprent voor de iPad is dus een mooie app voor kinderen die nieuwe woorden willen leren en nieuwe objecten willen ontdekken. Er is werkelijk van alles te vinden in de prent die overigens makkelijk te bedienen is door kinderen. In ieder geval genoeg woorden en genoeg tijd om tijdens de komende winter gezellig op bank op zoek te gaan!

Speurprent

€1,59
Alleen voor iPad
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord