TweetDeck

TweetDeck voor iPhone, iPad en iPod touch

TweetDeck is één van de betere varianten op de officiële Twitter-app voor je iPhone. Onlangs heeft de ontwikkelaar versie 2.0 uitgebracht: een compleet vernieuwde applicatie met meer mogelijkheden en een beter interface.

Review


Opvallend aan de nieuwe interface is dat deze een stuk overzichtelijker is geworden en er minder knoppen aanwezig zijn. De interface werkt intuïtief; het is vooral een kwestie van swipen. Nadat je ingelogd hebt met je Twitter-account verschijnt je timeline in beeld, een onderdeel van jouw 'kolommen'. Standaard beschik je over drie kolommen: een voor je TL, één voor je mentions en één voor je inbox. Je kunt schakelen tussen deze tabbladen door te swipen. Tik je op een tweet, dan verschijnen de details in beeld. Ga je vervolgens door naar het profiel van een persoon dan kan je weer door middel van swipen schakelen tussen zijn of haar TL, favorieten en mentions. Door rechts op de plus-knop te klikken kan je de TL van je vriend of vriendin aan jouw kolommen toevoegen. Door een pinch-beweging te maken kun je de kolommen beheren (verwijderen etc.).

Screenshots

Je kunt gemakkelijk zien waar je je bevindt tussen je kolommen. Bovenaan heb je namelijk een navigatiebalk die het aantal kolommen weergeeft. De huidige kolom wordt opgelicht met een lichtgrijze kleur. Zijn er ergens update binnengekomen, dan wordt de balk van die kolom opgelicht met een gele kleur.

Handige functies

Mooie toevoeging aan TweetDeck is de weergave van een conversatie. Je ziet niet alleen de conversatie tussen twee personen maar je ziet ook wie zich nog meer in de discussie hebben gemengd. Ook zeker handig is dat alle foto's direct in een groot vak worden afgebeeld. Door op de foto's te klikken kun je ze alsnog schermvullend bekijken.

Conclusie

De ontwikkelaars van TweetDeck hebben er hard aan gewerkt om een mooie, nieuwe applicatie neer te zetten. Dat is hun vooral gelukt op het gebied van een intuïtieve interface. Logisch dat Twitter zelf zo veel potentie had voor deze app.

TweetDeck

Gratis!
4sterren
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord