Apple gaat opnieuw concurrentie aan met Google

iphone2Apple gaat vanaf 7 april een eigen mobiel advertentienetwerk starten dat de concurrentie met Google moet aangaan. Het netwerk krijgt de naam 'iAd' en zou veel gaan lijken op Google's Adwords en Adsense. Volgens Steve Jobs is het idee van een advertentienetwerk revolutionair en de volgende grote stap die Apple gaat zetten.

Veel details over iAd is nog niet bekend gemaakt maar naar verwachting werkt het advertentieplatform op Quattro Wireless. Aan het begin nam Apple dit bedrijf over voor 300 miljoen dollar. Toentertijd wilde Apple de vraag over de redenen van deze overname niet beantwoorden.

Je zou kunnen zeggen dat Apple de reclamebranche in handen heeft aangezien de populariteit van de iPhone en iPod touch en de nieuwe iPad. Veel bedrijven en reclamebureaus kunnen niet wachten om advertenties te plaatsen in mobiele kranten en tijdschriften die speciaal voor de iPad zijn ontwikkeld.

Het wordt nog even afwachten hoe het advertentienetwerk van Apple er precies gaat zien en of het een serieuze concurrent van Google wordt, maar zoals we van Apple gewend zijn, kunnen we er wat van verwachten.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord