Apple bijna evenveel waard als Microsoft

400000-iphonesHet blijkt dat Apple op de beurs nu bijna evenveel waard is als concurrent Microsoft. De S&P 500 Index zegt zelfs dat Apple de aartsrivaal al voorbij is, maar daar worden de aandelen van Bill Gates en Steve Ballmer buiten beschouwing gelaten. Wanneer deze aandelen wel worden meegeteld, is Microsoft momenteel 265,6 miljard dollar waard en Apple 241,6 miljard dollar. Alleen Exxon, een oliebedrijf, is meer waard met ruim 300 miljard dollar.

De groei van Apple's aandelen heeft het bedrijf onder andere te danken aan de uitstekende kwartaalcijfers die 20 april bekend werden gemaakt. Het bedrijf boekte een omzetgroei van 50 procent en verdubbelde de nettowinst.

Tien jaar geleden was Apple nog tien keer kleiner dan Microsoft. Sinds 2004 is dat drastisch veranderd toen Apple's aandelen enorm groeide (enorme verkoop van iPods en Macs) en die van Microsoft alleen maar krimpte.

We kunnen ongetwijfeld verwachten dat Apple Microsoft daadwerkelijk inhaalt, zeker met de iPad en de komst van een nieuwe iPhone.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord