Nokia: Apple koos voor risicovolle strategie met iPhone

nokia_logoVolgens de topman van Nokia, Seppo Aaltonen, heeft Apple met de iPhone voor een risicovolle strategie gekozen. De directeur Strategische Planning zegt dat het succes afhangt van slechts één type toestel en vergelijkt het succes met die van Motorolla een paar jaar geleden.

Aaltonen zegt: "Een paar jaar geleden bracht Motorolla de Razr uit. Het toestel stond aan de top van de markt en het bedrijf was een paar jaar erg succesvol. Daarna kreeg het bedrijf financiële problemen omdat zij afhankelijk waren van dat ene toestel." De topman verklaart dat Apple het gevaar loopt dat het publiek is uitgekeken op de form factor.

Toch zou het bij Apple niet hetzelfde gaan als bij Motorolla, denkt Aaltonen, maar loopt het bedrijf wel hetzelfde risico. Hij vertelt: "De concurrentie heeft inmiddels niet stil gezeten en brengt steeds betere toestellen op de markt voor een lagere prijs. Wat gaat Apple hier aan doen? Het model van Apple is geheel afhankelijk van die ene iPhone."

Het marktaandeel van de iPhone komt steeds dichter in de buurt bij die van Nokia. Nokia slaat echter terug door dit jaar meer smartphones op de markt te brengen met verschillende, nieuwe besturingssystemen. Zo gaat het bedrijf toestellen introduceren dat gaat draaien op Symbian S60 en MeeGo, gebaseerd op Linux.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord