Apple heeft oplossing voor beveiligingslek iPhone

iphone4_unlockEerder deze week bleek dat het jailbreaken van een iPhone, iPod touch of iPad opeens veel makkelijk kon met behulp van de website jailbreakme.com. Ook Apple is zich inmiddels bewust van het PDF-beveiligingslek en heeft de oplossing al klaarliggen.

Hoewel iPhone-gebruikers geen moeite zullen hebben met de makkelijke jailbreak-methode van jailbreak.com is er toch sprake van een 'ernstig beveiligingslek', zoals experts het noemen. Hackers met kwaadwillige bedoelingen kunnen namelijk ook via deze methode te werk gaan om bijvoorbeeld malware op het apparaat te installeren.

De oplossing voor het lek ligt klaar volgens Apple. Het bedrijf maakte dat bekend aan de website Cnet.com. Bij de volgende software-update voor iOS 4 zou het beveiligingslek gedicht worden. Wanneer de software-update wordt vrijgegeven is nog niet bekend maar gezien de ernst van de zaak, zou dit zeer binnenkort gebeuren.

De Duitse overheid neemt het beveiligingslek uiterst serieus en heeft waarschuwingen uitgegeven. Het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik gaat in gesprek met Apple en gaat onderzoek doen naar het lek.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord