EU onderzoekt Apple's verbod op software van derden

europese_unieDe Europese Unie gaat onderzoek doen of Apple zich schuldig maakt aan concurrentievervalsing, dat meldt de New York Post. Apple heeft het namelijk onmogelijk gemaakt om op welke manier dan ook technologieën van derden, zoals Flash, op de iPhone, iPod touch en iPad te laten werken. Apps die worden ontwikkeld met software van buiten worden geweerd door Apple.

Eerder deed het Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een soortgelijk onderzoek naar het strenge licentiebeleid van Apple. Dit onderzoek is van start gegaan toen bekend werd dat Flash geweigerd werd op zowel de iPhone en iPod touch als op de iPad.

Het FTC krijgt nu dus steun van de Europese Commissie. Het onderzoek waarbij de twee partijen samenwerken zou zo'n vier tot zes maanden in beslag gaan nemen.

The New York Post wijst ook op het Digital Agenda-initiatief dat de Europese Commissie heeft aangenomen. Hierbij is het de bedoeling dat er samenwerking ontstaat tussen de verschillende technologieën zodat Europa klaar is voor een digitale revolutie. Volgens FTC werkt Apple dit op deze manier tegen.

Apple zelf is van mening dat bepaalde software van derden er tot kunnen leiden dat de apparatuur niet naar wens functioneert. Ook zou bepaalde software de batterij leegslurpen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord