Steve Jobs haalt flink uit naar Google's Android

anroid_apple_macbookEr komt geen iPad met een schermgrootte van 7-inch, dat vertelt Steve Jobs ons tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Met zijn uitspraken heeft hij het vooral gemunt op de opkomende (Android-)tablets.

Volgens de Apple-baas is een scherm van 7-inch te klein voor een tablet om goed mee te kunnen werken en is het te groot voor een smartphone, zeker omdat veel tablet-gebruikers ook al beschikken over een smartphone. Met zo'n klein scherm kan je volgens Jobs niet concurreren met zijn eigen iPad. Een iPad met een 7-inch display is 'dead on arrival'.

Steve Jobs is van mening dat het uitbrengen van een tablet met meerdere schermformaten pure onzin is. Je kan volgens hem wel de resolutie omhoog gooien, maar ook dat heeft geen waarde als je de klant geen schuurpapier meegeeft bij de tablet om de vingers kleiner te maken. Bovendien gaan ontwikkelaars van software geen rekening houden met verschillende formaten als zij genoodzaakt zij voor elk formaat de software aan te passen, aldus Jobs. Kortom: alle 'concurrerende' tablet zijn kansloos.

Tijdens de presentatie was Steve Jobs nog lang niet klaar met Google's Android. Hij deed namelijk nog meer uitspraken die flink uithaalden naar Apple's rivaal. Hij vindt de vergelijking tussen iOS als 'gesloten systeem' en Android als 'open systeem' volledig onterecht. Volgens hem wordt Android een zooitje. Het besturingssysteem wordt in verschillende versies op verschillende toestellen gedraaid. Bij de iPhone is dit volgens Jobs niet het geval.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord