De reacties op Steve Jobs...

anroid_apple_macbookSteve Jobs liet zich eergisteren even helemaal gaan tijdens de presentatie van de vierdekwartaalcijfers. Hij deed opmerkelijke uitspraken tegen zijn concurrenten, met name Google's Android. En die concurrenten lieten het er niet bij zitten en gaven een reactie.

Volgens Steve Jobs wordt Google Android één groot zooitje omdat het besturingssysteem op verschillende toestellen in verschillende versies wordt uitgebracht. Dit maakt het volgens Steve Jobs vooral moeilijk voor ontwikkelaars van software. Hij noemt een voorbeeld:

Twitter client, Twitter Deck [sic], recently launched their app for Android. They reported that they had to contend with more than 100 different versions of Android software on 244 different handsets. The multiple hardware and software iterations present developers with a daunting challenge.

De ontwikkelaar van TweetDeck luisterde mee en gaf een reactie op de woorden van Steve Jobs. Volgens hem hebben de ontwikkelaars van de app nooit gezegd dat het ontwikkelen van software voor Android een nachtmerrie is.

Did we at any point say it was a nightmare developing on Android? Errr nope, no we didn't. It wasn't.

Ook RIM-baas Jim Balsille wilde even terugkomen op de uitspraken van Jobs. De Apple-baas had namelijk ook wat te zeggen over de Blackberry's. Volgens Jobs zijn er in het laatste kwartaal meer iPhones verkocht dan Blackberry's. Volgens Balsille trekt Jobs echter een oneerlijke conclusie. Het kwartaal van Apple liep namelijk in september pas af, die van RIM in augustus. En in september worden er nou eenmaal meer smartphones verkocht dan in de zomer, aldus Balsille.

Tot slot kwam ook Google nog met een reactie. Andy Rubin plaatste de volgende tweet:

the definition of open: "mkdir android ; cd android ; repo init -u git://android.git.kernel.org/platform/manifest.git ; repo sync ; make"

Volgens Rubin is Android dus zo open als wat in tegenstelling tot iOS, iets wat volgens Steve Jobs totaal niet het geval is.

Het wachten is nu op meer reacties, deze keer vanuit de kant van Steve Jobs. Wellicht vanavond nog tijdens 'Back to Mac'?

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord