Vier op de tien kinderen wil Apple-product als cadeau

kind_met_ipadUit een onderzoek van het Duracell Toy Report blijkt dat kinderen tussen de vijf en zestien jaar ook razend enthousiast zijn over Apple-producten. Vier van de tien kinderen wil het liefst een iPhone 4, iPod touch of de enige echte iPad als cadeau ontvangen.

Aan het onderzoek deden in totaal 2.138 ouders en kinderen uit Groot-Brittanië mee. Niet alleen de jongens zijn weg van de gadgets van Apple, ook de meisjes wensen iets van Apple te krijgen. De leeftijd maakt wel een verschil. Zo wenst 17% van de vijf- tot achtjarigen een Apple, 50% van alle negen- tot twaalfjarigen en 66% van de dertien- tot zestienjarigen.

Het lijkt of het oude speelgoed van vroeger, denk aan LEGO of een nieuwe raceauto, wordt vervangen door de technologie. Niet alleen Apple is namelijk populair bij de kinderen maar ook technologische producten van andere fabrikanten zijn in trek. Zo wil een groot aantal bijvoorbeeld uitbreiding voor hun spelcomputers, zoals nieuwe controllers of nieuwe spellen.

Natuurlijk blijft het altijd bij wensen. De gemiddelde ouder in Groot-Brittanië geeft namelijk rond de 170 euro uit per kind voor een leuk cadeautje en dat is nou net niet genoeg voor de iPod touch en al helemaal niet voor een iPad of iPhone 4. Iets bijleggen kan natuurlijk altijd...

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord