Apple aangeklaagd vanwege doorspelen persoonlijke informatie

find_my_iphone_01Apple is aangeklaagd om het feit dat het bedrijf zonder enige toestemming persoonlijke gegevens van gebruikers doorstuurt naar adverteerders. Ook enkele ontwikkelaars voor apps voor het iOS-besturingssysteem zijn aangeklaagd.

De aanklacht is ingediend in Californië. Meerdere apps voor de iPhone, iPad en iPod touch zouden veel persoonlijke informatie opslaan en doorsturen naar adverteerders die zo meer relevante advertenties kunnen tonen. Onder persoonlijke informatie kan worden verstaan leeftijd, geslacht, locatie, user-id's e.d.

Het gaat onder andere om de apps Pandora, Paper Toss, Dictionary.com en Angry Birds. De ontwikkelaar van Angry Birds, Rovio, ontkent echter dat de game informatie doorspeelt. Eerder kwam de app Viber al in het nieuws omdat deze app de privacy van gebruikers zou schenden. 

Apple is naast de ontwikkelaars ook aangeklaagd omdat het bedrijf volgens de aanklagers het de ontwikkelaars toestaat om persoonlijke informatie van iOS-gebruikers door te sturen. Hiermee worden de anti-fraudewetten en de privacyregels overtreden.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord