Uitgevers balen van gewijzigde iTunes-voorwaarden

ipad_krantMaxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, kan zich vinden in de onrust bij uitgevers na de gewijzigde iTunes-voorwaarden van Apple, maar gaat nog niet ingrijpen. In deze voorwaarden, die betrekking hebben op de App Store, staat dat er vanaf heden alleen nog maar abonnementen mogen worden afgesloten of losse edities mogen worden aangeschaft via een in-app-aankoop.

Dit heeft als gevolg dat uitgevers de krant niet meer naar de iPad kunnen brengen, tenzij dit via een aankoop via de App Store gaat. Op deze manier verdient ook Apple aan de aankopen die gedaan worden door gebruikers. Uitgevers vinden het besluit van Apple onterecht en is van mening dat Apple misbruik maakt van een machtspositie.

Een bewindsman vertelt dat het nog te vroeg is om politiek in te grijpen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft nog niet voldoende klachten binnengekregen over Apple. Wel heeft de autoriteit contact opgenomen met andere mededingingsautoriteiten in andere landen zoals België. In ons buurlandje loopt op dit moment wel een onderzoek naar Apple.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord