Meer kinderarbeid en minder veiligheid bij Apple-leveranciers

apple_logo_groenKinderarbeid komt bij leveranciers van Apple tegenwoordig steeds vaker voor. Apple verscherpte eerder de toezicht op bedrijven nadat er al eerdere gevallen van kinderarbeid voordeden, met name in China. In totaal constateerde Apple het afgelopen jaar 91 gevallen van kinderarbeid.

Apple kwam met grote schrik tot de ontdekking dat één van de leveranciers in totaal 42 kinderen aan het werk hebben gezet. Apple heeft de samenwerking met dit bedrijf per direct opgeheven. Maar ook andere bedrijven laten stijgingen zien in het aantal gevallen, ondanks het verscherpte toezicht.

Vorig jaar werd er elf keer kinderarbeid bij leveranciers van onderdelen geconstateerd. Dit jaar staat dat getal in het Supplier Responsibility Progress Report op 91 gevallen.

Niet alleen kinderarbeid wordt in het rapport genoemd. Ook met de veiligheid tijdens het werk is het bij sommige bedrijven niet goed gesteld. Bovendien voldoet volgens het rapport slechts 32 procent van alle onder de loep genomen bedrijven aan de werkuren-norm.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord