De optimale bescherming voor je iPhone: de Tech 21 Impact Band (Review)

tech21 impact band reviewIedereen wilt natuurlijk zijn kostbare iPhone optimaal beschermen tegen vallen en stoten om een barst in je scherm of andere vervelende schade te voorkomen. Wil jij deze optimale bescherming bieden aan je iPhone, overweeg dan eens om de Tech 21 Impact Band voor je iPhone aan te schaffen. Door middel van 'impactology' biedt deze bumpercase unieke bescherming door het gebruik van D30-materiaal.

De kans is klein dat je ooit van D30-materiaal gehoord hebt. Wij hadden er namelijk ook nog nooit van gehoord totdat wij een 'Impactology Kit' toegestuurd kregen waarin een sample van dit bijzondere materiaal te vinden is. Dit materiaal is tot stand gekomen door gepatenteerde scheikundige technologie. Het D30-materiaal is normaal vrij te bewegen en voelt als een harde, kleverige gel dat gemakkelijk in te deuken is. Het geheim zit hem erin als je op het materiaal gaat slaan. De gel wordt dan opeens keihard. Op die manier moet dit bijzonder materiaal je iPhone beschermen tegen val- en stootschade.

tech21 impact band

Uiteraard hebben wij door middel van de Impactology Kit het materiaal zelf even getest. In de kit is een hamer te vinden waarmee je de gel zelf kan uitproberen. Om het extra spannend en overtuigend te maken, wordt je aangeraden om de gel rond je eigen vinger of hand te wikkelen waarna je er met de hamer een klap op kan geven. En ja hoor; het werkt perfect! Zodra we een klap met de hamer uitdeelde, voelden we vrijwel niets doordat het materiaal hard werd en daardoor de kracht van de slag van de hamer geabsorbeerd en verdeeld werd.

Door het D30-materiaal dus in een telefoonhoesje te verwerken, moet een telefoon dus optimaal beschermd kunnen worden tegen vallen en stoten. En dat is dus precies wat fabrikant Tech 21 heeft gedaan bij de productie van de Tech 21 Impact Band. Het oranje gekleurde D30-materiaal is dan ook zichtbaar verwerkt in de bumper. De Impact Band sluit zich alleen rondom de randen van je iPhone waardoor je iPhone er nog steeds uitziet als een iPhone.

tech21 impact band review

Wij hebben de Impact Band voor de iPhone 5/iPhone 5S getest. De bumper is gemaakt van een sillicoonachtig materiaal waardoor de bumper erg flexibel is en daardoor gemakkelijk te bevestigen is om de randen van je iPhone. Wil je ook de achterkant van je iPhone maximaal beschermen tegen krassen, dan wordt een plastic beschermplaatje meegeleverd die je samen met het hoesje kan bevestigen. Dat plastic plaatje is echter niet noodzakelijk aangezien de achterkant van je iPhone de ondergrond niet raakt wanneer je deze neerlegt dankzij de dikte van de bumper.

tech21 impact band review

Alle knoppen van de iPhone blijven met de bevestigde bumper in te drukken. De ontgrendelknop en de volumeknoppen worden volledig bedekt waardoor je deze iets harder in moet drukken dan op een iPhone zonder Impact Band.

Conclusie

De Tech 21 Impact Band is een unieke bumper voor je iPhone 5(S) (ook beschikbaar voor iPhone 4(S)) en verzekert je dankzij het gebruik van het bijzondere D30-materiaal van een optimale bescherming tegen vallen en stoten. De Impact Band zelf ziet er stijlvol uit met het D30-materiaal, uitgevoerd in een oranje kleur. Pluspunt is dat je iPhone nog steeds eruit blijft zien als een iPhone doordat alleen de randen bedekt worden. Bovendien is de bumper eenvoudig te bevestigen.

De Tech 21 Impact Band is verkrijgbaar bij MobielBereikbaar.nl, dat naast de Impact Band nog veel meer iPhone 5 hoesjes verkoopt.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord