Zo installeer je Mac OS X Yosemite op je Mac

Mac OS X YosemiteApple heeft vandaag de publieke beta-versie van de nieuwe versie van Mac OS X, Yosemite, vrijgegeven. Heb je je aangemeld, dan kan je de publieke testversie downloaden vanaf de AppleSeed-website. Lees hier hoe je verder kan gaan met de installatie.

Realiseer je dat het hier, ondanks dat Apple de software publiek heeft vrijgegeven, nog steeds om een testversie gaat. De software kan dus nog fouten bevatten die het werken met de testversie kunnen belemmeren.

Installeer je de testversie van Mac OS X Yosemite op een Mac die je dagelijks gebruikt of wil je er zeker van zijn van dat je de beta-versie veilig kunt installeren zonder dat dit gevaar oplevert voor je Mac, maak dan eerst een extra partitie. Volg daarvoor de onderstaande stappen:

  1. Zoek met Spotlight naar het 'Schijfhulpprogramma'.
  2. Kies de harde schijf naar keuze.
  3. Ga naar 'Partitioneren'.
  4. Klik linkonder de tabel met de partitie-indeling op het plusje.
  5. Geef de nieuwe partitie een naam, kies voor 'Mac OS Uitgebreid' en kies bij grootte 30 GB.
  6. Klik op 'Pas toe'.
  7. Je Mac vraagt of je het zeker weet, kies dan voor 'Partitioneer'

Installeer vervolgens de beta-versie van Mac OS X Yosemite via het downloadbestand. Kies daarbij de gewenste schijf. Heb je een extra partitie gemaakt, kies dan de zojuist gemaakte partitie, te herkennen aan de opgegeven naam.

mac os x yosemite preview

Heb je Mac OS X Yosemite vervolgens geïnstalleerd op de extra partitie, zorg dan dat je Mac opstart op deze partitie. Houd daarvoor de Option (Alt)-toets ingedrukt tijdens het opstarten van je Mac of stel de nieuwe partitie in als standaard opstartschijf via de Systeemvoorkeuren in het onderdeel 'Opstartschijf'.

Gefeliciteerd! Je kunt nu gebruikmaken van de beta-versie van Mac OS X Yosemite.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord