iOS 8 nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

ios8 gezondheidVanaf nu is de nieuwste versie van iOS, iOS 8, beschikbaar voor je iPhone, iPad en iPod touch. Pak dus snel je iPhone erbij, verbind hem met Wifi of maak gebruik van je computer. Lees verder voor verdere instructies.

Update je vanaf je iPhone of ander iOS-apparaat, dan kan je de update downloaden via Instellingen > Algemeen > Software-update. Je ziet de update naar iOS 8 dan vanzelf verschijnen. Tik op 'Download en installeer' en volg, nadat de download gereed is, de instructies op het scherm.

Update je vanaf een Mac of pc, sluit je iPhone dan aan op je computer en open iTunes. Kies vervolgens voor 'Werk bij' en download de update. Volg daarna de gegeven instructies.

Zorg dat je een back-up (eventueel via iCloud) van je iOS-apparaat maakt alvorens je iOS 8 installeert.

Je moet beschikken over de laatste versie van iTunes. Update eventueel eerst iTunes door in het iTunes-menu te kiezen voor 'Zoek naar nieuwe versies'

De servers van Apple hebben het tradioneel erg zwaar tijdens een release van een nieuwe iOS-versie. Downloaden van de nieuwe software kan op dit moment dan ook erg traag gaan of wil zelfs helemaal niet starten. Wij raden je dan ook aan om, als het ook maar even kan, te wachten met updaten tot een rustiger moment (bijvoorbeeld morgenochtend).

Foutmeldingen

Zoals bij iedere release van een nieuwe versie van iOS, kan je tijdens het updaten foutmeldingen tegenkomen. Maak je hierover geen zorgen. De servers van Apple worden tijdens een release maximaal belast waardoor er soms geen netwerkingverbinding tot stand kan komen. Probeer het in dat geval opnieuw todat je wel toegang krijgt. Of stel de update naar iOS 8 uit tot een later moment.

Meer weten of iOS 8? Neem een kijkje op de Apple-website.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord