Verbeter de batterijduur van je iPhone of iPad in iOS 8 met deze tips

Batterij besparen iPhoneEen batterij van je iPhone en iPad moet natuurlijk zo lang mogelijk meegegaan. Maar de batterijduur vormt al sinds het bestaan van de iPhone een punt van discussie waar nog steeds veel over geklaagd wordt. Met de onderstaande tips kan je dankzij een paar nieuwe functies in iOS 8 je batterijduur van je iPhone zo veel mogelijk verlengen.

1. Batterijgebruik per app

Nieuw in iOS 8 is de mogelijkheid om het batterijgebruik per app te bekijken. Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik. Je krijgt vervolgens een complete lijst te zien met apps en je ziet daarbij meteen hoeveel procent van het totale batterijgebruik van je iPhone een app heeft opgebruikt. Daarbij kan je het batterijgebruik van de laatste 24 uur zien en van de afgelopen 7 dagen. Op die manier kan je analyseren hoe je jouw gebruik van apps kan aanpassen en daarmee batterij kunt besparen. Of sluit apps die veel batterij gebruiken meteen uit af na het gebruik ervan.

2. Ververs apps op achtergrond uitschakelen

ververs apps achtergrondDankzij de bovenstaande functie is het dus ook mogelijk om te kijken of apps die je helemaal niet vaak gebruikt, toch veel van je batterij vragen. Is dat het geval, dan kan het zijn dat die apps automatisch op de achtergrond worden verversd. Gelukkig is dit gemakkelijk per app uit te schakelen via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond.


De onderstaande tips gelden ook voor iOS 7

3. Mobiele data per app bekijken

Naast batterijverbruik per app, kan je in iOS ook het gebruik van mobiele data per app bekijken. Ga daarvoor naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel daar eventueel apps uit die niet langer mobiele data mogen gebruiken. Het gebruik van mobiele data gaat namelijk ten koste van de batterij.

4. Locatievoorzieningen instellen

Als er één functie van de iPhone en iPad is die veel batterijgebruik vergt, dan zijn het wel de locatievoorzieningen. Schakel dus alleen de apps in waarvan het nuttig is dat ze je locatie gebruiken via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Kijk ook vooral welke functies in het systeem je locatie mogen gebruiken via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem.

locatievoorzieningen ipad

5. Schakel Wi-Fi onderweg uit

Ben je op een locatie waar je toegang hebt tot Wi-Fi, schakel Wi-Fi dan vooral in. Daarmee bespaar je niet alleen mobiele data maar ook batterij. Maar ben je onderweg, schakel de functie dan uit. Het constant zoeken naar een Wi-Fi verbinding kost namelijk batterijduur. Vooral als je iPhone of iPad verbinding probeert te maken met een publieke Wi-Fi hotspot zoals in de treinen van NS.

6. Verminder beweging

verminder bewegingSinds iOS 7 kan de iPhone je bewegingen gebruiken om de achtergrond en het beginscherm aan te passen. Allemaal heel mooi, maar wil je liever wat langer mee met je batterij, schakel dit dan uit via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.

7. Overige tips

Hieronder vind je nog meer tips die je snel uit kan voeren om de batterijduur van je iPhone of iPad te verbeteren:

 • Verlaag de helderheid van je beeldscherm
 • Schakel vliegtuigmodus in
 • Gebruik de 'Niet storen'-functie
 • Schakel Bluetooth uit
 • Schakel AirDrop uit
 • Schakel Noodmeldingen uit via Instellingen > Berichtgeving
 • Schakel automatische downloads uit via Instellingen > iTunes en App Store 
 • Schakel Spotlight uit via Algemeen > Zoek met Spotlight
 • Schakel Siri uit via Algemeen > Siri
 • Sluit recent gebruikte apps af
 • Schakel mobiele data uit
 • Kies een stilstaande achtergrond

Batterij toch nog te snel leeg?

Heb je het idee dat deze tips niet helpen en je batterij van je iPhone nog steeds veel te snel leegloopt? Ga dan eens langs bij een Apple Store en laat je iPhone nakijken door een genius voor een diagnose van je batterij. Wat je ook kan doen is contact opnemen met je provider. Wellicht is je batterij namelijk aan vervanging toe.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord