Treintijd voor iPhone pakt vertrektijden van treinen op een andere manier aan

treintijd voor iPhoneAan trein-apps ontbreekt het in de App Store niet, waarvan de officiële Reisplanner Xtra van NS nog steeds één van de favorieten is. Toch is de App Store weer een nieuwe trein-app rijker: Treintijd. In deze app zie je op een grote klok de eerstvolgende vertrektijden van treinen op jouw traject.

De ontwikkelaars van Treintijd gaan duidelijk voor het visuele aspect. De app is namelijk strak opgebouwd en in plaats van duidelijke vertrektijden, laat de app je per opgeslagen trajact één grote klok zien. De bolletjes op de klok geven de vertrekkende treinen aan met voor elke treinsoort een aparte kleur. Zo geven blauwe bolletjes een Intercity aan en groene bolletjes op hun beurt een Sprinter. Desgewenst kan je een bepaalde treinsoort uitschakelen als je liever met de Intercity reist in plaats van een Sprinter.

Opvallende zaken in Treintijd is het ontbreken van een uurwijzer (wat je eigenlijk ook niet nodig hebt voor eerstvolgende vertrektijden) en het ontbreken van reismogelijkheden. De bolletjes staan namelijk alleen voor directe treinen. Reismogelijkheden met een overstap worden niet weergegeven. En dat brengt meteen problemen als je vaak op een traject reist waar geen directe trein rijdt of waar reizen met een overstap sneller is. Je dient het traject dan op te splitsen in meerdere trajecten. Dit zal ongetwijfeld in een toekomstige update worden goedgemaakt.

Treintijd

Prijs: Gratis
Geschikt voor: iPhone

Nu downloadenMeer over deze app

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord