Blauwe vinkjes maken iemand ongezien negeren op WhatsApp onmogelijk

whatsapp messengerIemand ongezien negeren op WhatsApp behoort sindskort tot het verleden. Nieuwe, blauwe vinkjes geven aan of iemand een berichtje daadwerkelijk heeft gelezen. Pijnlijke momenten staan je dus te wachten als iemand niet reageert op blauw gemarkeerde berichten.

Ook op Twitter is de komst van de nieuwe, blauwe vinkjes niet onopgemerkt gebleven. Daarbij zijn de meningen verdeeld. Mensen die dankzij de nieuwe vinkjes niet langer ongemerkt genegeerd kunnen worden, zijn verheugd. Gebruikers die z'n WhatsApp vrienden nu niet langer kan negeren, zijn minder blij.

whatsapp blauw vinkje

Om de nieuwe vinkjes te kunnen zien is een app-update niet noodzakelijk. Onbekend is nog of deze vinkjes voor een tijdelijke periode te zien zijn of dat het een ingebakken functie van WhatsApp betreft. Wel heeft een attente Twitteraar een tip gegeven waarmee je kan voorkomen dat de ontvanger van jouw berichten de blauwe vinkjes te zien krijgt, mocht je écht een goede reden hebben om iemand te negeren (lees meer in ons artikel: Dit is dé tip om mensen op WhatsApp nog steeds ongezien te kunnen negeren).

Wij onderzoeken op dit moment of het mogelijk is om de functie uit te schakelen. Het kan namelijk nogal een inbreuk op je privacy zijn. Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven of houd dit artikel in de gaten.

Update: Het lijkt erop dat de functie permanent in WhatsApp zal blijven bestaan. Zie de FAQ op de website van WhatsApp. Uitschakelen van de blauwe vinkjes is niet mogelijk.

WhatsApp Messenger

Prijs: Gratis
Geschikt voor: iPhone

Nu downloadenMeer over deze app

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord