Belastingaangifte doen via je iPhone of iPad: zo werkt het

aangifte 2014De belastingaangifte doen is dit jaar makkelijker dan ooit. Je hebt niet alleen langer de tijd (tot 1 mei 2015), maar het is ook niet langer nodig om een aparte applicatie te installeren op je computer. Bovendien is het vanaf dit jaar ook mogelijk om aangifte te doen vanaf een iPhone en iPad-app: Aangifte 2014.

Om belastingaangifte via de iOS-app te kunnen doen, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Je kunt de app in ieder geval niet gebruiken als je:

- niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had
- jouw woning gekocht of verkocht hebt
- een restschuld voor een vroegere eigen woning had (indien aftrekbaar)
- een onderneming had
- resultaat uit overige werkzaamheden had
- in het buitenland woonde
- inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had
- co-ouder was en jouw minderjarige kind niet op jouw adres ingeschreven stond
- aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten

Val je binnen de voorwaarden, dan ben je in staat om vanaf je iPhone of iPad gemakkelijk en snel belastingaangifte te doen via de app. Je dient daarvoor allereerst een pincode te kiezen om je gegevens te beschermen en je dient in te loggen via DigiD. Vervolgens dien je alle vooringevulde gegevens te controleren. Klopt alles, dan kan je de aangifte digitaal ondertekenen en versturen. Je taak zit er voor dit jaar dan weer op. Met een beetje geluk ben je binnen vijf minuten klaar.

Groot gemis in de app is de mogelijkheid om gegevens in te voeren of aan te passen. Kloppen de vooringevulde gegevens niet, dan dien je dus alsnog je computer erbij te pakken. Dit geldt ook in het geval je gegevens in moet voeren zoals het opgeven van aftrekposten. Een cruciaal punt waarop de Aangifte 2014-app dus flink tekort doet.

De Aangifte 2014-app is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Aangifte 2014

Prijs: Gratis
Geschikt voor: iPhone en iPad

Nu downloaden

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord