De nieuwe MacBook: de toekomst van de notebook

macbook goudKan een MacBook nog dunner, lichter en compacter? Als het aan Apple ligt is het antwoord daarop natuurlijk een volmondig ja. Met de nieuwe MacBook, die gister door Apple aan het publiek gepresenteerd is, doet Apple een stapje dichterbij de toekomst van de notebook.

Het nieuwe model van de MacBook wijkt op veel vlakken af van de huidige lijn MacBooks. De MacBook is niet alleen dunner (slechts 13.1 mm), lichter (iets meer dan 900 gram) maar is nu ook beschikbaar in drie kleuren: zilver, space gray en goud. Bovendien beschikt deze nieuwe MacBook over een Retina-display voor een verbluffende weergave van tekst en beeldmateriaal.

macbook kleuren

Nieuw toetsenbord

Om de MacBook nog dunner te maken dan de huidige MacBook Air, heeft Apple het toetsenbord flink onderhanden genomen. Elke toets is afzonderlijk opnieuw ontworpen en het onderliggende mechanisme is aangepakt. Daarmee is het toetsenbord niet alleen veel dunner, maar ook veel comfortabeler in gebruik.

Nieuwe USB-C poort

Revolutionair in de nieuwe MacBook is de nieuwe USB-C poort. Dankzij deze poort kan je je MacBook opladen én aansluiten op externe apparaten via één enkele poort. Om je notebook te verbinden met een apparaat heb je wel een verlengstuk nodig. Met het juiste verlengstuk heb je via de USB-C poort één poort voor verbinding via USB, HDMI, VGA en Mini Display.

macbook toetsenbord

Batterijduur

Ondanks dat de nieuwste MacBook nog dunner is geworden, is de batterijduur van de Apple-notebook nog steeds uitstekend. Omdat via een nieuwe technologie elke milimeter van de ruimte binnen de MacBook wordt benut, kan je de notebook nog steeds 9 uur gebruiken om te internetten met een volledig opgeladen batterij.

macbook retina scherm

Beschikbaarheid nieuwe MacBook

De nieuwe MacBook is vanaf 10 april in de VS verkrijgbaar. Wanneer de MacBook is Nederland te koop is, is helaas nog niet bekend. Dat zal waarschijnlijk enkele maanden later zijn.

Prijzen nieuwe MacBook

De prijs van het instapmodel van de nieuwe MacBook bedraagt €1449,-. Je krijgt daarvoor een 1,1-GHz dual-core Intel Core M-processor en 256 GB aan flashopslag. Voor €1799,- krijg je een beter model met een 1,2-GHz dual-core Intel Core M-processor en 512 GB aan flashopslag.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord