Je Mac ontgrendelen met Touch ID: het is mogelijk dankzij MacID voor iOS

MacID voor iOS

Nu onze iPhones beschikken over de ultrahandige mogelijkheid om je telefoon te ontgrendelen via Touch ID, gaat het moeten invoeren van een wachtwoord voor het ontgrendelen van je Mac bijna oubollig aanvoelen. Gelukkig is daar de oplossing: MacID for iOS.

Mac ontgrendelen met vingerafdrukscanner

Met MacID is het mogelijk om via de vingerafdrukscanner op je iPhone je Mac-computer te ontgrendelen. Uiteraard is het daarvoor wel vereist dat je de juiste apparatuur in handen hebt. Zo dien je over minimaal een iPhone 5S te beschikken en een MacBook die gebruik maakt van Bluetooth Low Energy. Gebruik je een Mac die na 2011 is geproduceerd, dan zit je altijd goed! Overigens kan je MacID ook gebruiken met oudere modellen van de iPhone, maar dan blijf je zitten met een vrijwel nutteloze app aangezien de vingerafdrukscanner ontbreekt.

MacID instellen

Heb je MacID gedownload op je iPhone, dan kan je aan de slag. Installeer allereerst de MacID-app voor Mac via je internetbrowser en kies in deze app de iPhone waarmee je voortaan je Mac wilt ontgrendelen. Voer het wachtwoord van je Mac in (geen zorgen: je wachtwoord wordt alleen versleuteld op je Mac opgeslagen) en je bent klaar voor gebruik.

Je kan meerdere Macs toevoegen, dus je bent in staat dezelfde iPhone te gebruiken om zo veel Macs te kunnen ontgrendelen als je zelf wilt.

Advertentie

MacID gebruiken

Zodra je de apps op de juiste manier hebt ingesteld, kan je je Mac gaan ontgrendelen met behulp van MacID. Open simpelweg de app op je iPhone, kies de gewenste Mac uit het rijtje, gebruik Touch ID en de technologische magie doet z'n werk. Je Mac ontgrendelt zodra je vingerafdruk is goedgekeurd door je iPhone.

Ben je overtuigd van MacID? Dan kan je de app downloaden in de App Store. De app is zowel compatibel met je iPhone als met de iPad, alhoewel de kans kleiner is dat je over een iPad beschikt met een Touch ID-scanner. Leuke bijkomstigheid op het moment van schrijven is dat de app tijdelijk gratis te downloaden is waarmee je weer €3.99 kunt besparen.

MacID for iOS

Tijdelijk gratisJe bespaart € 3.99
Geschikt voor: iPhone en iPad

Nu downloaden

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord