Milieu vriendelijker worden? Dat kan met deze 4 apps voor op je smartphone

Apple MilieuEen betere wereld begint bij jezelf, zo ook een groenere wereld. In een wereld vol uitlaatgassen en energieverspilling is het goed om je eigen steentje bij te dragen aan het milieu. Om je te helpen zo milieuvriendelijk te zijn, zet Smartrepair 4 apps op een rijtje die jou helpen om een betere wereld te maken.

iRecycle

Een belangrijk aspect van een groenere wereld is het recyclen van gebruikten spullen. Met de app iRecycle kom je er gemakkelijk achter welke materialen je kunt recyclen. Met meer dan 350 verschillende materialen en 1,6 miljoen manieren om deze materialen te recyclen is er altijd wel een manier om jou producten te recyclen. Ook kun je in de app opzoeken waar je je spullen kunt laten recyclen zodat je zonder veel moeite wel erg goed bezig kan zijn.

MathTappers: Carbon Choices

Met de Carbon Choices app van MathTapper krijg je een duidelijk overzicht van hoeveel CO2 je uitstoot. Het doel van deze app is om (vooral jeugd) inzicht te geven in hoe vervuilend iedereen bezig is. Door dagelijks wat simpele dingen in te vullen als de lengte en warmte van je douchebeurt en hoeveel kilometer je vandaag hebt gereden krijg je duidelijk te zien hoeveel koolstofdioxide je uitstoot. Met dit inzicht kun je je gewoontes aanpassen om zo beter voor het milieu bezig te zijn.

EcoDice

Wie zegt dat energiebesparen niet leuk kan zijn? Dat is wat de makers van de app EcoDice ook dachten. Met de EcoDice app ga je per dag één ding doen wat goed is voor het milieu, maar wat je precies gaat doen wordt bepaald door het lot. In deze app gooi namelijk een dobbelsteen, maar in plaats van ogen heeft deze dobbelsteen symbolen. De zes symbolen op de dobbelsteen staan voor zes manieren om goed voor het milieu bezig te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om op de fiets naar je werk te gaan of je eigen tas mee te nemen naar de winkel zodat je niet onnodig een plastic zakje hoeft aan te nemen. Deze opdrachten maken geen groot verschil, maar hé, ieder beetje helpt!

Gro memo

Het is belangrijk dat iedereen zich ervan bewust is dat zijn of haar acties gevolgen hebben voor het milieu. Het is daarom goed om dit ook aan kinderen te leren zodat ze nu al weten dat een groene omgeving belangrijk is en dat zij daar voor kunnen zorgen. De app gro memo zorgt ervoor dat kinderen zich hiervoor bewust van worden. Met een simpel memory spel leren kinderen bijvoorbeeld dat vervuiling slecht is voor het ecosysteem en voor mensen. Wanneer deze waarden worden overgenomen door de kinderen zullen ze later ook minder snel vervuilend bezig zijn.

Een andere manier om milieubewust bezig te zijn is het repareren van je defecten apparaten in plaats van het vervangen van deze apparaten. Tijdens de productie van je nieuwe apparaat wordt namelijk veel CO2 uitgestoten en dat is slecht voor het milieu. Dus heb je bijvoorbeeld een kapotte iPhone laat deze dan repareren. Voor een iPhone reparatie Den Bosch kan je altijd vrijblijvend zonder afspraak langskomen. Woon je niet in de buurt van Den Bosch, bezoek dan onze andere vestigingen of maak gebruik van onze 24-uurs service. Een iPhone defect repareert Smartrepair in de meeste gevallen binnen 30 minuten! Daarnaast krijg je 12 maanden garantie op de reparatie. Dus repareer je kapotte iPhone en ben goed bezig voor het milieu! 

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord