Merkwaardig tekstbericht laat iPhone opnieuw opstarten. Dit is de oplossing.

Is je iPhone vandaag spontaan opnieuw opgestart? Je bent niet de enige. Een merkwaardig, Arabisch-getint berichtje laat momenteel iPhones over de hele wereld spontaan crashen.

Het bericht bestaat uit de woorden 'effective power', enkele tekens en wordt afgesloten met Arabische tekst. De verstuurder van het bericht moet dus wel met kwaadaardige bedoelingen het bericht naar je sturen om je iPhone vervolgens bewust te laten crashen. Het maakt daarbij niet uit via welke app het bericht binnenkomt. Je bent dus zowel de dupe als het bericht via een normale sms binnenkort, als via een WhatsApp-berichtje.

Het bewuste bericht ziet er als volgt uit:

effective power

De oplossing

Er zijn gelukkig meerdere oplossingen om het probleem op te lossen. Ten eerste kan je het bericht ongedaan maken door jezelf een willekeurig berichtje te sturen. Dat kan bijvoorbeeld via Siri of vanaf een Mac via iMessage. Je kunt ook iemand anders vragen om jouw een berichtje te sturen. Een extreme, uiteraard ongewenste oplossing is het uitschakelen van de notificaties van een berichten app, zoals WhatsApp, via de Berichtgeving-instellingen van je iPhone.

Apple werkt momenteel aan een permanente oplossing voor deze uiterst irritante bug.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord