Slaap beter met deze vier apps

Half zeven, je wekker gaat... Lag je net zo lekker te dromen maar dan haalt die stomme wekker je weer uit je droom omdat je moet beginnen aan een nieuwe dag. Snel drink je een kop koffie want je moet toch echt wakker worden. Halverwege de dag wil je eigenlijk al weer naar bed want je hebt vannacht zo slecht geslapen. Gelukkig komt het weekend er weer aan, dan kan je lekker uitrusten. Vijf minuten later zit je te denken aan de afspraken die je hebt gemaakt dit weekend. Nu heb je nog steeds geen tijd om lekker uit te slapen. Tijd om je slaapritme aan te passen en eens ervoor te zorgen dat je gewoon weer genoeg gaat slapen. Smartrepair zet de beste 4 slaap-apps op een rijtje.

1. Sleep Cycle Alarm Clock

Wellicht de bekendste slaap app die er is heet simpelweg ‘Sleep Cycle Alarm Clock’ en is beschikbaar voor Android en iOS. Leg je telefoon op je matras en zet de app aan als je gaat slapen. De app registreert dan hoeveel jij beweegt tijdens het slapen dankzij de ingebouwde gyroscoop. Met deze gegevens kan een analyse gemaakt worden en op basis van deze analyse weet de app in welke fase jij van je slaap bent. De app maakt je wakker op het moment dat jij in je lichtste slaap zit. Zo wordt je dus nooit wakker gemaakt tijdens een fijne droom.

2. Sleep as Android

Sleep as Android is zoals de naam al doet vermoeden alleen verkrijgbaar voor Android. Bovendien lijkt deze app erg veel op ‘Sleep Cycle Alarm Clock’. Toch is ‘Sleep as Android’ de moeite waard om te benoemen, de app heeft namelijk een gratis proefversie. Met deze proefversie kun je twee weken gebruik maken van de app zonder dat je hoeft te betalen. Buiten de prijs om heeft Sleep as Android ook nog wel wat onderscheidende features. Zo kun je namelijk je slaapgeluiden opnemen om zo te horen of je toevallig ‘s nachts nog iets interessants of grappigs hebt gezegd. Ook kun je instellen dat je een puzzeltje moet oplossen voordat je wekker op stop gaat. Hierdoor moet je eerst wakker worden voordat je wekker uitgaat. Zo weet je zeker dat je niet nog een keer in slaap valt.

Een andere app, ook alleen voor Android, die we graag snel willen benoemen, is van dezelfde makers als Sleep as Android en heet Twilight. Met deze app wordt je scherm donkerder en roder naarmate het later wordt. Het idee hierachter is dat je ogen al rustiger worden voordat je gaat slapen zodat je niet helemaal klaarwakker in bed gaat liggen om te gaan slapen.

Advertentie

3. Sleep Time

Sleep Time is wederom een app die meet hoe je slaapt op basis van je bewegingen. Dit wordt gemeten door je telefoon op je bed te leggen. Dat is ondertussen niet nieuw, maar ook Sleep Time heeft een unieke feature die de app interessant maakt voor een bepaalde groep mensen. Allereerst is de app gratis uit te proberen, maar ook dat is niet het interessantste van de app. Wat Sleep Time zo uniek maakt is de integratie van een sportprogramma binnen de app. Volgens de app is het namelijk goed om iedere dag een bepaald sportprogramma te volgen zodat je 's avonds moe bent om te gaan slapen. Met deze app ga je dus niet alleen beter slapen en wakker worden maar wordt je ook nog eens fit!

4. Sleep Genius

Sleep genius is ook een app die zorgt dat je beter gaat slapen. Deze app leg je echter niet op je matras maar berekent vanuit je vorige slaapbeurten wat je ideale slaaptijd is. Als je gaat slapen geef je in de app aan dat je gaat slapen en als je wakker wordt geef je dat ook aan. De app maakt je wakker met de Revive Cycle Alarm. Die app zorgt ervoor dat je vijf minuten voordat je wakker gaat worden alvast begint met zacht geluidjes af te spelen. Hierdoor worden je hersenen al geactiveerd en ben je dus al deels wakker wanneer je wekker gaat. Wakker worden was nog nooit zo ontspannend.

Heb je meer nachtrust gekregen door een van deze apps, maar is je iPhone kapot gegaan doordat hij van je bed afgevallen is tijdens het slapen? Kom dan langs een van de vestigingen van Smartrepair! Voor bijvoorbeeld een iPhone reparatie Nijmegen ben je bij Smartrepair aan het juiste adres. Wij bieden een klaar-terwijl-u-wacht service en 12 maanden garantie! Woon je niet in de buurt van een Smartrepair? Maak dan gebruik van onze 24-uurservice waarbij uw telefoon 24 uur na ontvangst bij ons al weer gerepareerd is en retour naar u. Lang wachten op uw telefoon zit er dus niet in bij Smartrepair.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord