Maak regelmatig back-ups van jouw iPhone

Backup iPhoneEen back-up maken van jouw iPhone is altijd handig. Denk bijvoorbeeld aan de mooie vakantie foto’s, belangrijke WhatsApp gesprekken, video’s van de eerste stappen van jouw kleintje, belangrijke notities en ga zo maar door. Tegenwoordig is de techniek van verschillende smartphones zo goed dat je alles met jouw telefoon doet. Zo is het niet nodig om een camera te kopen omdat er een goede camera op jouw telefoon zit. Hiervoor heb je wel ruimte nodig! Maak dus een back-up zodat jij nooit belangrijke foto’s en gegevens kwijtraakt en op die manier meer geheugen te hebben om nog meer speciale momenten vast te leggen.

Waar maak ik een back-up?

Een back-up kan je op verschillende plekken maken. Of het nu op jou computer, tablet, USB-stick, CD-rom of harde schijf is, de keuze is aan jou. Wij van Smartrepair raden altijd aan om op meerdere plekken een back-up te maken. Bijvoorbeeld op jouw laptop maar extra op een harde schijf. Velen gebruiken Dropbox of iCloud om foto’s op te slaan, men gebruikt het als het ware als opslag. Het is een goede plek, maar een extra back-up op een harde schijf of andere plek is altijd slim.

Hoe moet ik een back-up maken van mijn iPhone?

Om een back-up te maken van jouw iPhone is het handig om jouw telefoon aan uw laptop of computer aan te sluiten. Automatisch start iTunes op en op die manier zie je dat het verbonden is aan jouw iPhone. Het ‘dashboard’ verschijnt vrijwel direct in beeld. Op dit dashboard worden alle specificaties van jouw telefoon weergegeven. Vrijwel meteen zie je een grijs blok met daar boven de tekst ‘reservekopieën’. Hier worden twee buttons weergegeven, ‘maak een reservekopie’ en ‘zet reservekopie terug..’. Alvorens jij er voor kiest om een reservekopie te maken heb je twee opties, iCloud en Deze computer. Maak een keuze en klik vervolgens op ‘Maak een reservekopie’. Het maken van een reservekopie kan 1 tot 5 minuten in beslag nemen. De back-up wordt vervolgens opgeslagen op iTunes.

Automatisch back-uppen

Je kan er ook voor kiezen om jouw iPhone automatisch te ‘back-uppen’. Ga hier voor naar instellingen > iCloud > Reservekopie > iCloud-reservekopie ‘aan’.

Schade, back-up!

Heb jij schade aan je iPhone en wil jij jouw telefoon laten maken? Maak dan altijd voor de zekerheid een back-up. De meeste reparatiebureau’s repareren met behoud van gegevens. Maar wanneer er een software fout naar boven komt moet er regelmatig een hard reset uitgevoerd worden. Dit betekent dat u dan alle gegevens kwijt bent. Maar dus regelmatig een back-up. Heeft u een back-up gemaakt en bent u op zoek naar een reparatiespecialist? Voor een iPhone reparatie Tilburg of andere stad bent u bij Smartrepair aan het juiste adres. Met een snelle reparatieservice is jouw iPhone in de meeste gevallen binnen 30 minuten gemaakt!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord