Fris het nieuwe jaar in met een snellere smartphone

Snellere iPhoneDoor gebruik kan een smartphone na verloop van tijd traag worden. Dit is erg vervelend, denk aan het lang duren van het openen van een bericht, laden van een foto, openen van een app en ga zo maar door. Gelukkig bestaan er allerlei handelingen die je kan verrichten waardoor jouw telefoon stukken sneller wordt. Daarom zet Smartrepair 11 tips op een rij om jouw telefoon sneller te maken. Zo heb jij in 2016 een frisse start samen met jouw telefoon.

Tip 1 – Gebruik een zwarte achtergrond

Heb jij een achtergrond met verschillende kleuren of beweegt jouw achtergrond? Dan heeft jouw telefoon tijd nodig om de achtergrond te laden waardoor andere processen niet snel gaan. Door een donkere of zwarte achtergrond te gebruiken hoeft jouw telefoon minder na te denken waardoor jouw smartphone sneller wordt. Daarnaast bespaart een zwarte achtergrond batterij! Jouw scherm hoeft minder fel te zijn waardoor er niet veel vermogen uitgaat naar het scherm.

Tip 2 – Sluit jouw telefoon volledig uit

Schakel jouw telefoon volledig uit. Op die manier worden achtergrondprocessen die jij niet kan uitschakelen alsnog uitgeschakeld. Hier na hoeft jouw telefoon minder na te denken waardoor snelheid toeneemt.

Tip 3 – Browsergeschiedenis verwijderen

Een smartphone moet veel onthouden, hoe meer een smartphone moet onthouden hoe langzamer een smartphone wordt. Dit heeft te maken met het geheugen. Een makkelijke en snelle manier om meer geheugen te creëren is het verwijderen van de browsergeschiedenis. Sinds het gebruik van jouw smartphone worden alle websites, cookies en nog veel meer onthouden. Door dit eenvoudig te verwijderen creëer jij wellicht meer ruimte!

Tip 4 – Sluit apps volledig af

Sluit applicaties die je net hebt gebruikt volledig af. Dit houdt niet in dat je op de home-button klikt en ze niet meer op het scherm worden weergegeven. Op de achtergrond gaan de apps gewoon nog door. Wanneer je na verloop van tijd een aantal applicaties hebt geopend moet jouw smartphone te veel nadenken en onthouden waar jouw smartphone traag van wordt. Druk daarom bij iPhone twee keer achter elkaar op de home-button en veeg de openstaande vensters vervolgens naar boven. Op die manier sluit je een applicatie volledig af.

Tip 5 – Verwijder apps

Gebruik jij bepaalde apps niet meer? Verwijder ze! Dan komt er ruimte vrij en heeft jouw telefoon geheugen over wat leidt tot een snellere smartphone.

Tip 6 – Verwijder WhatsApp geschiedenis

Verwijder jouw WhatsApp geschiendenis om op die manier geheugen vrij te maken. Wil je geen berichten kwijt raken? Maak dan een back-up!

Tip 7 – Verhoog het contrast

Sinds iOS 7 zijn verschillende elemenen op de iPhone doorschijnend. Door dit effect uit te schakelen hoeft jouw iPhone minder zijn best te doen om aspecten transparant te maken. Schakel dit effect dan uit, ga naar instellingen > toegankelijkheid > verhoog contract > maak minder doorzichtig. Maar kan jij de optie niet uitschakelen omdat het scherm gebarsten is? Kies er dan voor om het scherm te laten repareren. Kom naar Smartrepair voor een iPhone reparatie Almere, Den Bosch, Utrecht of andere stad. Met een snelle en vakkundige reparatieservice is jouw telefoon binnen 30 minuten gerepareerd.

Tip 8 – Update altijd jouw telefoon

Zorg er voor dat jij altijd de laatste versie hebt van het besturingssysteem. Elke nieuwste versie is namelijk geoptimaliseerd wat er voor zorgt dat jouw iPhone sneller wordt.

Tip 9 – Schakel WiFi, Bluetooth en GPS uit

Gebruik je geen WiFi, Bluetooth of GPS? Zet het dan uit! Anders is jouw iPhone onnodig zijn best aan het doen en aan het zoeken naar verschillende signalen. Wanneer je deze handeling uit zet heeft jouw iPhone ruimte voor andere processen waar jouw smartphone weer sneller van wordt.

Tip 10 – Minder bewegingen

Zorg er voor dat jouw iPhone minder bewegingen maakt, denk aan de gebruiksinterface en het paralleleffect van symbolen. Zorg er voor dat jouw iPhone minder gebruik gaat maken van animaties waardoor jouw iPhone sneller wordt. Ga naar instellingen > toegankelijkheid > verminder beweging ‘aan’.

Tip 11 – Monitoren

Blijft jouw telefoon traag na alle tips? Monitor dan jouw processen door een ‘task monitor’ applicatie te downloaden. Dan heb jij in een overzicht welke apps veel geheugen gebruiken. Je kan er dan voor kiezen om deze applicaties te verwijderen. Daarnaast kan je met een task monitor precies zien welke apps je veel gebruikt, misschien kan je er ook voor kiezen om dit te beperken.  

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord