iOS 9.3: Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies

ios night shiftVanaf vandaag is iOS 9.3, de nieuwste versie van iOS, te downloaden en te installeren voor je iPhone, iPad en iPod touch. Maar waarom heb je deze nieuwe versie nodig? Wij zetten de belangrijkste, nieuwe functies op een rijtje.

Night Shift

De belangrijkste nieuwe functie in iOS is de mogelijkheid om Night Shift in te schakelen. Zoals de naam van deze functie doet vermoeden, is Night Shift vooral bedoeld om in de avond- en nachturen te gebruiken. De functie maakt het namelijk mogelijk om de kleuren van het scherm zodanig aan te passen, dat je beter slaapt. Blauw licht dat van je scherm afkomt, zorgt er namelijk voor dat je moeilijker in slaap valt. Mac computers konden deze mogelijkheid al gebruiken dankzij apps als f.lux.

Notities

De notities die je opslaat in de Notities-app kan je vanaf nu achter slot en grendel zetten. Touch ID maakt het mogelijk om je persoonlijke notities voortaan te vergrendelen.

Wi-Fi Assistentie

iOS 9.3 brengt verbeteringen op het gebied van wifi assistentie. Je iPhone of iPad schakelt vanaf nu sneller en beter over op een 3G- of 4G-netwerk zodra je wifi verbinding te sloom is.

Onderwijs

Voor het onderwijs biedt iOS 9.3 grote veranderingen. Zo kan een school nu meerdere gebruikers toevoegen aan een iPad waarop ze allemaal hun eigen profiel hebben.

iOS 9.3 installeren en downloaden

Ben je klaar op het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone, iPad en iPod touch te downloaden? Volg de onderstaande stappen en installeer iOS 9.3:

  • Open de 'Instellingen'.
  • Navigeer naar 'Algemeen' > 'Software-update'.
  • Tik op de beschikbare update

Zie je de update niet verschijnen? Probeer het over een paar uur nog eens, het kan in de eerste uren na het uitbrengen van de update erg druk zijn.

Het is aan te raden om de update via een wifi verbinding te installeren om dataverbruik te besparen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord