Het einde van de apps

apps iphone seDe apps zoals we ze kennen gaan veranderen. Je smartphone scherm staat nu nog vol met icoontjes, maar hoe vaak open je die nog eigenlijk? Google, Apple en Microsoft merken dat de apps minder worden bezocht. Het notificatiescherm heeft de app overgenomen. De app als interface op de mobiele telefoon lijkt zijn langste tijd gehad te hebben.

Of het nu statusmeldingen zijn zoals bij Facebook, Tweets of gewoon chat-apps zoals Whatsapp en Telegram, gebruikers maken steeds meer gebruik van meerdere schermen. Smartphone, pc, laptop en tablet, om nog maar te zwijgen over wearables zoals smartwatches. Ze hebben allemaal een ander besturingssysteem. De smartphone en tablet zijn en de wearables zijn erg applicatie georienteerd. Dit is natuurlijk vanwege het scherm-formaat. Ook als de applicatie, app in het kort, eigenlijk alleen maar een snelkoppeling is naar de webinterface van een dienst of service. Omdat het lastig is om alle platformen te voorzien van de juiste software tegelijkertijd, zodat de veiligheid vande inhoud gewaarborgd blijft zie je dat de app als standalone stuk software steeds minder inhoud krijgt.

De oude situatie waarin je de app moet openen om ermee te kunnen werken is eigenlijk al verleden tijd. De grote smartphone fabrikanten hebben allemaal het notificatie-scherm voor inkomende berichten zo aangepast dat de app eigenlijk alleen nog maar op de achtergrond draait en het besturingssysteem van de telefoon de centrale ervaring wordt voor de gebruiker. Wat de app op je telefoon doet is user en autorisatie regelen, daarnaast werkt de app slechts op de achtergrond om berichten op te halen of te versturen.

Google heeft de dienst ‘Google Now’ al zo aangepast dat het notificatie-scherm alles kan weergeven van afspraken uit de Google Calender, reistijd uit waze of google maps, het weer en inkomende pakketjes van UPS en Post NL. Losse apps worden hiermee gecombineerd in een overzichtelijke weergave. Designers en programmeurs denken dat de app als icoontje zijn beste tijd heeft gehad. Notificaties kunnen op alle schermen worden getoond. De toekomst is niet meer aan de app op je telefoon.

Wil je meer weten over je smartphone, of heb je problemen met het scherm of de software? Kom dan eens langs bij Smartrepair. Ze helpen je snel en professioneel zonder afspraak. De telefoon wordt gemaakt terwijl je wacht. Er zit vast een Smartrepair winkel bij je in de buurt, zo ben je voor een iPhone reparatie Nijmegen, Den Bosch of andere stad aan het juiste adres bij deze reparatiespecialisten.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord