De meeste apps worden maar één keer gebruikt

fotografie apps

Een op de vier smartphone gebruikers blijken de meeste apps maar één keer te gebruiken. Dat vertelt localytics. Die beheren een userbase van 37000 apps. In een analyse in het gebruik van apps zag het bedrijf dat het eenmalig appgebruik iets is afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Gratis apps met een enkel doel daarvan is het natuurlijk niet gek dat ze maar een keer worden gebruikt. Het gebruik ervan is eenmalig een noviteit, dat aan trends onderhevig is. Er zijn ook veel organisaties die voor hun evenment een app ontwikkelen, hierbij is het ook niet vreemd dat de gebruiker ze slechts eenmaal opent. Toch blijken er dingen te zijn die je als appmaker kunt doen om het gebruik te verbeteren.

Google heeft bijvoorbeeld een gedeelte van haar apps in de cloud staan. Het geheugen van je telefoon raakt dan niet zo snel vol, dat is handig helemaal als je de app maar een paar keer nodig hebt. Cloud based apps zijn volgens de zoekgigant de manier om apps te gebruiken die je niet vaak nodig hebt. Er is voor Windows of IOS nog niet een cloud based service. Deze gebruiken nog immer het fysieke geheugen op je toestel. IOS gebruikers openen apps wat vaker dan Android gebruikers. Applicaties die favoriet zijn stijgen in het gebruik ten opzichte van vorig jaar.

Push berichten zijn een manier om je gebruikers aan je te binden, dat is een van de bevindingen in de analyse. Apps die push-berichten naar hun gebruikers stuurde zag een significante toename in het app-gebruik. Hoewel de push-berichten door de gebruikers vaak als negatief worden ervaren resulteerd het wel in een toename van het gebruik.

Localytics is een bedrijf is gespecialiseerd in het analyseren van app-gebruik en geeft advies aan app bouwers.

Zit je telefoon helemaal vol en heb je geen plek meer in je geheugen voor nieuwe apps? Kom dan eens langs bij smartrepair. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt. Zo is iPhone reparatie Nijmegen bijvoorbeeld. Je bent welkom zonder afspraak.  

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord