Tekst selecteren, kopiëren en plakken op de iPhone en iPad

tekst plakken selecterenWil je tekst van de ene iOS-app kopiëren om het vervolgens te kunnen plakken in een andere app? iOS biedt verschillende mogelijkheden om tekst op de iPhone en iPad te selecteren, knippen, kopiëren en te plakken. Zo ga je met deze functie te werk.

Tekst selecteren

Om tekst te kunnen selecteren, houd je je vinger korte tijd vast op een woord of stuk tekst totdat een stuk tekst wordt geselecteerd. Vervolgens kan je de selectie uitbreiden naar de volledige tekst die je wilt selecteren door de selectie te slepen. Boven de geselecteerde tekst verschijnen de verschillende opties zoals kopiëren, definiëren of delen.

Tekst kopiëren of knippen

Om tekst te kopiëren of te knippen, kies je uit de opties 'Kopieer' of 'Knip'. De tekst wordt vervolgens op de achtergrond in het klembord van je iPhone of iPad bewaard.

Tekst plakken

Om tekst te plakken in een invoegveld, houd je je vinger korte tijd vast op het invoegveld en kies je 'Plak'. De gekopieerde of geknipte tekst wordt vervolgens ingevoerd. Je kunt ook de bestaande tekst in het invoegveld vervangen door deze eerst te selecteren en daarna op 'Plak' te tikken.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord