Alweer een Stagefright bug gevonden

stagefrightMeer dan een jaar na de originele ontdekking van de beruchte Android bugs, beter bekend als Stagefright, blijven hackers dezelfde soort fouten vinden. Afgelopen woensdag publiceerde Google’s eigen team van hackers een proof-of-concept techniek waarvan sommigen geloven dat deze tegen bijna alle Android smartphones gebruikt kan worden.

Ontdekking van bugs in het systeem

Afgelopen zomer ontdekte een beveiligingsonderzoeker dat verschillende bugs in kerngedeelte van Android’s besturingssysteem konden worden misbruikt om gebruikers met een simpele multimedia bericht te hacken. Mogelijk gaf dit hackers zelfs de volledige controle voordat het slachtoffer ook maar de berichtmelding te zien kreeg. Deze bugs werden al snel bekend als Stagefright en andere beveiligingsonderzoekers en hackers vonden als vlug andere manieren om deze bugs uit te buiten.

Stagefright was een keerpunt in de geschiedenis van Android’s beveiliging. Het zorgde ervoor dat Google een maandelijks update moest implementeren om zo de grootste beveiligingsfout in Android te verbeteren. Althans probeerde. Want of de update ook daadwerkelijk werd uitgevoerd, hangt af van de smartphonefabrikant. Dankzij de ontdekking van Stagefright is de beveiliging van Android over het algemeen verbeterd – ervan uitgaan dat jouw smartphone alle updates krijg – maar er is voor het besturingssysteem nog flink wat werk aan de winkel.

Werkt jouw Android smartphone niet meer naar behoren? En weet je niet wat het probleem is? Smartrepair onderzoekt het probleem kosteloos. Ook voor iPhone reparatie in Tilburg ben je bij ons aan het juiste adres. Is deze vestiging niet in de buurt? Kies dan voor onze 24-uursservice.

Probleem toch niet opgelost?

Onderzoeker van het Google project Zero, Mark Brand, vond onlangs een nieuwe bug in het gedeelte van Android besturingssysteem dat libstagefright (vandaar de naam originele Stagefright) genoemd. Brand labelde de bug als gevaarlijk, omdat deze gebruikt kon worden voor ‘remote code execution’, wat in hacker taal betekent dat er vanaf een afstand controle kan worden verkregen over je smartphone.

Het goede nieuws is dat de bug opgelost zou zijn met Android’s nieuwste update. Het slechte nieuws is dat je die dan wel moet krijgen. Mocht je er niet helemaal uitkomen, kom dan langs bij een Smartrepair Servicepunt.  

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord