54% van de Apple-gebruikers heeft inmiddels iOS 10

thuisknop ios ontgrendelen

Apple heeft onlangs officiële cijfers vrijgegeven over hoeveel mensen er al over zijn naar iOS. Volgens het Amerikaanse bedrijf zou ongeveer 54% van de gebruikers al gebruikmaken van het nieuwste besturingssysteem. Wat interessant is, is dat Apple’s officiële cijfers veel lager zijn dan de cijfers van een derde partij die eerder deze week zijn vrijgegeven. Deze partijen meldden dat ongeveer 1/3 van de gebruikers al over was naar iOS 10.

Lukt het niet om jouw iPhone up te graden naar iOS 10? Loop dan eens binnen voor iPhone reparatie in Utrecht. Ook vind je de Smartrepair Servicepunten in Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Almere. Heb je problemen met je tablet waardoor iOS 10 niet goed werkt? Ook bij tablet reparatie helpen onze monteurs u graag.

Derden claimen dat percentage hoger ligt

Volgens twee verschillende bronnen, Mixpanel en Fiksu, is iOS 10 al op ongeveer 66% van de devices geïnstalleerd. Deze informatie is gebaseerd op apps van beide bedrijven.

Hoeveel gebruikers hebben welke versie van iOS

Apple baseert zijn cijfers op App Store bezoeken. Hierdoor is het percentage van het Amerikaanse bedrijf accurater dan van derden, omdat gebruikers geen app te hoeven te downloaden.

Niet alleen bracht Apple cijfers naar buiten over hoeveel mensen nu al overgestapt zijn naar iOS 10. Ook de andere versies van het besturingssysteem werden hierbij meegenomen. Zo zou 38% nog gebruikmaken van iOS 9. De 8% die verblijft, gebruikt nog een oudere versie van iOS.

Apple-gebruikers bewust later geïnformeerd

In de eerste twee weken dat de nieuwste versie van iOS beschikbaar was, werden gebruikers niet door Apple ingelicht over de update. Reden hiervoor was om de last op Apple’s infrastructuur en klantenservice te verlichten. Dit is de eerste keer dat het Amerikaanse bedrijf deze policy doorvoert om het proces vlotter te laten verlopen. Nadat de eerste drukte wat minder geworden was, werden Apple-gebruikers die de nieuwste iOS update nog niet hadden geïnformeerd.

Ben jij al over op iOS 10?  

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord