Android op 88% van de verkochte wereldwijd smartphones

android logoBijna negen van de tien smartphones die dit jaar wereldwijd verkochten zijn, hebben het besturingssysteem Android. Volgens onderzoek van Strategy Analytics draait Android in het derde kwartaal van 2016 op 87,5% van de verkochte smartphones.

Heb jij een Android smartphone, waarvan het beeldscherm niet helemaal goed werkt? Of heb je een ander probleem met je smartphone? Smartrepair staat voor je klaar. Natuurlijk kun je ook voor iPhone reparatie in Nijmegen, Tilburg, Almere, Den Bosch en Utrecht bij ons terecht.

6% groei wereldwijde smartphoneverkoop

Volgens het onderzoek dat Strategy Analytics deed, groeide de smartphoneverkoop wereldwijd naar 375 miljoen verkochte exemplaren. Ten opzichte van het jaar daarvoor is dat een groei van 6%. Dat de wereldwijde smartphonemarkt nog steeds groeit, komt vooral door de opkomende economieën. Denk hierbij aan landen als Azië, Afrika en het Midden-Oosten; landen waar mensen vaak nu pas hun eerste smartphone (kunnen) kopen.

In landen waar de markt al verzadigd is (zoals West-Europa en Noord-Amerika), is er dan ook nauwelijks nog een groei te zien. Iedereen heeft daar immers al een smartphone. Het aantal smartphones die in deze landen verkocht werd, is dan ook nagenoeg gelijk gebleven.

Minder groei voor iOS

De groei van Android gaat ten koste van het marktaandeel van iOS en de andere besturingssystemen. Het wereldwijde marktaandeel van iOS kromp van 13,6 naar 12,1%. De andere besturingssystemen hebben zelfs nog een kleiner marktaandeel. Nog maar 0,3% draait namelijk op een andere besturingssysteem dan Android en iOS. Dat is 0,2% lager dan in 2015.

Qua aantal verkopen lijkt Android onverslaanbaar. Toch klopt dit niet helemaal. Woody Oh, directeur van Strategy Analytics, wijst erop dat maar weinig Android-fabrikanten winst maken. Apple daarentegen zou dit jaar $45,7mld. winst maken, al is dat wel iets minder dan vorig jaar. 

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord