Hoe goed kan de iPhone 7 tegen water?

iphone waterbestendigApple had met de introductie van de iPhone 7 en 7 Plus weer een primeur te pakken. Nee, niet die missende koptelefoonaansluiting. Ook al is dat een first wat smartphones betreft. Nee, wij hebben het dan natuurlijk over het feit dat de iPhone 7-modellen waterbestendig zijn. Maar hoe waterbestendig is waterbestendig nu eigenlijk?

Ga niet zelf aan het experimenteren

Op YouTube circuleren inmiddels al veel filmpjes waarin de waterbestendigheid van de iPhone 7 getest wordt. Er is zelfs eentje waarbij deze iPhone in tandpasta wordt gelegd én, alsof dat eerste niet gek genoeg is, eentje waarbij de iPhone 7 een zuurbad ondergaat.

Wil jij jouw iPhone 7 ook aan zo’n test onderwerpen? Niet doen! De garantie van Apple vervalt namelijk bij waterschade. Denk dus twee keer na voordat je jouw iPhone in het water gooit.

Waterschade is een van de meest voorkomende reparatie. Maar weet jij hoe je hiermee moet omgaan? Lees hier een aantal tips als jij jouw (niet waterbestendige) iPhone in het water hebt laten vallen. Overigens werken deze tips ook perfect voor andere smartphones ;)

Hoe zit het dan met de waterbestendigheid van de iPhone 7?

De iPhone 7-modellen zijn IP67 gecertificeerd. Voordat je jouw iPhone 7 in het water gooit, is het dus verstandig om te weten wat die certificering inhoudt.

Het eerste getal van deze code staat voor hoe stofdicht een elektrisch toestel is. 6 is de hoogste certificering die een apparaat hiervoor kan krijgen. De iPhone 7 is dus helemaal stofdicht.

Het tweede getal van de IP-code staat dan voor waterbestendigheid. Wat betekent die 7 dan? Dit getal geeft aan dat jij jouw iPhone 7 kan onderdompelen voor maximaal 30 minuten in water met een diepte tot 1 meter.

In de praktijk

Leuk. Die IP-certificering. Maar wat zou je dan in de praktijk met jouw iPhone 7 kunnen doen? Om te beginnen: een val in het toilet, de wasbak of het bad (natuurlijk wel met water) is geen probleem voor jouw iPhone.

Douchen met jouw iPhone7 of deze onder een lopende kraan houden, is minder verstandig. Dit komt omdat de waterdruk hierbij ander is, waardoor jouw hagelnieuwe iPhone 7 alsnog beschadigd raakt.

Ook zwemmen is niet aan te raden, vooral omdat waterschade niet door de garantie gedekt wordt.

Heb jij jouw iPhone per ongeluk in het water laten vallen? En werkt deze niet meer naar behoren? Dan ga je natuurlijk voor iPhone reparatie in Utrecht naar Smartrepair. Ook wanneer er geen vestiging bij jou in de buurt is, staan de monteurs van Smartrepair voor je klaar.  

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord