De batterijduur van je iPhone verlengen met deze 25 tips

iphonex-opladenWie een iPhone heeft, wilt zich niet te veel zorgen maken over een batterij die snel leegloopt. Daarom zetten wij hier 25 tips op een rij, die de gebruikersduur van je iPhone-batterij zo veel mogelijk verlengen. Zo kan jij zo lang mogelijk, alles met je telefoon doen. Inclusief tips voor het nieuwe iOS 11.

1. Batterijgebruik per app bekijken

Eerste stap om je batterijduur te verlengen, is te bekijken welke grootgebruikers je op je iPhone geïnstalleerd hebt staan. Daarvoor kan je in iOS 11 inzicht krijgen in het batterijgebruik per app. Ga naar Instellingen > Batterij. Je krijgt vervolgens een complete lijst te zien met apps en je ziet daarbij meteen hoeveel procent van het totale batterijgebruik van je iPhone een app heeft opgebruikt. Daarbij kan je het batterijgebruik van de laatste 24 uur zien en van de afgelopen 7 dagen. Tik op de lijst om te zien hoeveel batterij een app op de achtergrond heeft gebruikt.

2. Ververs apps op achtergrond uitschakelen

Apps die veel batterij op de achtergrond verbruiken, vreten energie. Je kan daarom kiezen om het verversen van informatie en gegevens op de achtergrond uit te schakelen voor bepaalde apps. Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond en schakel voor de gewenste apps de functie uit.

3. Gebruik de Energiebesparingsmodus

energiebesparingsmodus iosWanneer de Energiebesparingsmodus wordt ingeschakeld, wordt het stroomverbruik van de iPhone of iPad tijdelijk verminderd. Taken zoals e-mail ophalen, verversen van apps op de achtergrond, downloaden van automatische updates en visuele effecten worden minder vaak uitgevoerd of worden zelfs uitgeschakeld. Daarnaast zal het scherm van je iPhone of iPad sneller verduisteren. Wil je daarom de Energiebesparingsmodus aanzetten, volg dan de volgende stappen:

 • Ga in de Instellingen naar 'Batterij'.
 • Schakel 'Energiebesparingsmodus' in.

Je kunt de modus ook inschakelen vanuit het Bedieningspaneel.

4. Schakel Wi-Fi assistentie in

Het zoeken naar een goede Wi-Fi verbinding kost meer batterij dan je denkt. Wanneer je met een slechte Wifi verbinding te maken hebt, kan je daarom beter verbinder met het netwerk van mobiele data (mits je databundel dit toestaat). Dit kan iOS automatisch doen met Wifi-assistentie, in te schakelen via Instellingen > Mobiele netwerk > Wifi-assistentie (onderaan de pagina).

5. Widgets uitschakelen

Maak je nooit gebruik van widgets, verwijder deze dan. Dit geldt met name voor widgets die je locatie gebruiken (zoals de Weer-widget). Om de gewenste widgets te kunnen uitschakelen, ga je naar het Vandaag-scherm (swipe naar links vanuit het toegangsscherm) en kies je onderaan voor 'Wijzig'. Vervolgens kan je alle widgets verwijderen.

6. Mobiele data per app bekijken

In iOS kan je eenvoudig het gebruik van mobiele data per app bekijken. Ga daarvoor naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel daar eventueel apps uit die niet langer mobiele data mogen gebruiken. Het gebruik van mobiele data gaat namelijk aanzienlijk ten koste van de batterij.

7. Locatievoorzieningen uitschakelen

Als er één functie van de iPhone en iPad is die veel batterijgebruik vergt, dan zijn het wel de locatievoorzieningen. Schakel dus alleen de apps in waarvan het nuttig is dat ze je locatie gebruiken via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Kijk ook vooral welke functies in het systeem je locatie mogen gebruiken via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem.

8. Locatievoorzieningen alleen toestaan bij gebruik van een app

Wist je dat apps ook je locatie kunnen gebruiken zonder dat je de app daadwerkelijk gebruikt? Ze kunnen op de achtergrond namelijk ook je locatie gebruiken om binnen de app alvast informatie te updaten. Je kunt via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen per app kiezen welke toegang je een app geeft tot je locatie. Kies 'Bij gebruik van app' om de app alleen je gebruik te laten maken van je locatie als de app daadwerkelijk gebruikt wordt.

9. Verminder beweging

verminder bewegingSinds iOS 7 kan de iPhone je bewegingen gebruiken om de achtergrond en het beginscherm aan te passen. Allemaal heel mooi, maar wil je liever wat langer mee met je batterij, schakel dit dan uit via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.

10. Het automatisch afspelen van video's uitzetten

Steeds meer apps spelen automatisch video's in je tijdlijn af. Schakel deze functie zo veel mogelijk uit om het gebruik van internet te verminderen. In de Facebook-app gaat dat bijvoorbeeld als volgt:

 • Open de Facebook-app.
 • Ga via het menu naar 'Instellingen'.
 • Kies voor 'Video's en foto's' en vervolgens voor 'Automatisch afspelen'.
 • Schakel 'Automatisch afspelen' uit of selecteer 'Video's nooit automatisch afspelen'.

11. Til op om te activeren uitschakelen

Het kan een handige functie zijn. Je iPhone licht al op zodra je je iPhone optilt. Dit heeft automatisch als consequentie dat je iPhone ook onnodig wordt geacitiveerd met negatieve gevolgen voor de batterijduur. Om de functie uit te schakelen ga je naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Til op om te activeren.

12. Siri volledig uitschakelen

Maak je nauwelijk of geen gebruik van Siri? Dan kan je deze eenvoudig volledig uitzetten om batterij te besparen. Ga naar Instellingen > Siri en zoeken en schakel Siri en de Siri-suggesties uit.

13. Schakel mobiele data uit

Mobiele data slurpt batterij. Heb je geen internet nodig of moet je nog een tijdje met een paar procenten, schakel de functie dan uit.

14. Nog 12 overige tips...

 • Verlaag de helderheid van je beeldscherm
 • Schakel vliegtuigmodus in
 • Gebruik de 'Niet storen'-functie
 • Schakel Bluetooth uit
 • Schakel AirDrop uit
 • Schakel Noodmeldingen uit via Instellingen > Berichtgeving
 • Schakel automatische downloads uit via Instellingen > iTunes en App Store 
 • Schakel Spotlight uit via Algemeen > Zoek met Spotlight
 • Sluit recent gebruikte apps af
 • Kies een stilstaande achtergrond
 • Zet het lichtniveau van de zaklamp-functie lager
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord