KPN gooit prijzen mobiel internet omhoog

kpn_logoKPN gaat naar aanleiding van de lage omzet die het bedrijf in april bekend maakte de prijs voor mobiel internet omhoog gooien. Dit geldt ook voor de dochterbedrijven Hi en Telfort. Dat heeft de topman van KPN, Eelco Blok, bekend gemaakt. De nieuwe tarieven gelden vanaf de zomer van dit jaar.

De provider ziet zich genoodzaakt om een nieuw verdienmodel te introduceren. Door het gestegen gebruik van mobiel internet bellen en sms'en gebruikers van mobiele telefoons veel minder. In augustus vorig jaar had niemand van alle Hi-gebruikers WhatsApp op hun mobiel geïnstalleerd. Dat is nu 85 procent van alle klanten.

"We gaan geen extra geld vragen voor specifieke applicaties, maar vragen een extra vergoeding voor bijvoorbeeld alle apps die gebruikmaken van de functie VoIP" zegt topman Blok. Onder andere de populaire app Skype maakt gebruik van VoIP.

Het gebruik van applicaties zoals Skype wordt dus duurder volgens het nieuwe model van KPN. Exacte prijzen wil de provider pas deze zomer bekend maken. Het gebruik van WhatsApp gaat niet extra kosten aangezien WhatsApp geen gebruik maakt van VoIP.

Huidige abonnees zullen niet ontkomen aan de nieuwe regels van KPN. In de algemene voorwaarden staat immers al dat het gebruik van VoIP verboden is. KPN staat dit momenteel toch toe maar wanneer de nieuwe abonnementen ingaan, zal het gebruik van VoIP voor huidige abonnees geblokkeerd worden.

T-Mobile en Vodafone hebben nog niets bekendgemaakt over soortgelijke plannen als die van KPN. Beide providers zien ook het gebruik van mobiel internet stijgen maar bij beide operators steeg het aantal sms'jes wel.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord