Apple vordert prototype MacBook terug

macbook_prototype_antenneApple heeft een op internet verschenen prototype van de MacBook op verzoek teruggevorderd. Het prototype verscheen ongeveer drie weken geleden op veilingsite eBay.

Het prototype vertoonde enkele bijzondere onderdelen. Zo had de MacBook (die sterk lijkt op de aluminium MacBook uit 2007) een uitschuifbare antenne en een sleuf voor een simkaart. Dit duidt erop dat Apple bezig is of was met het experimenteren met 3G internet op een notebook volgens hetzelfde principe als op telefoons.

De verkoper op eBay heeft bekend gemaakt dat hij het prototype eerder in handen kreeg via een andere website. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij de onderdelen uit het prototype zou slopen om deze vervolgens te gebruiken voor reperaties aan andere notebooks. Toen hij het model echter in handen kreeg, vond hij hem zo uitzonderlijk dat hij hem aanbood op eBay.

Biedingen liepen al snel op tot een bedrag van maar liefst 70.000 dollar. Apple greep in en deed beroep op verschillende rechten. Apple zou het prototype nu persoonlijk komen ophalen bij de verkoper.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord