Steve Jobs overleden

Steve Jobs, voormalig CEO van Apple, is overleden. Enkele maanden geleden trad hij af als CEO en gaf het stokje over aan Tim Cook. Steve Jobs is helaas niet ouder geworden dan 56 jaar en laat een vrouw en vier kinderen achter.

stevejobs_memoriam_website

Op de website van Apple is de volgende tekst te lezen:

Apple heeft een visionair en creatief genie verloren, en de wereld een geweldig mens. Degenen onder ons die het genoegen hebben gehad om Steve te kennen en met hem te werken, hebben een goede vriend verloren en een inspirerende mentor. Steve laat een bedrijf achter dat alleen hij heeft kunnen opbouwen, en zijn geest zal altijd bepalend blijven voor Apple.

En inspirerend, dat was Steve Jobs zeker. De topman van Apple was de basis van elke Mac, iPod, iPhone en iPad en Steve Jobs wist op een uitzonderlijke manier Apple weder op te bouwen tot één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Ondanks dat hij CEO van een enorm bedrijf was, bleef Steve altijd zichzelf. De meest geavanceerde producten van Apple zijn bijvoorbeeld jarenlang gepresenteerd door Steve in een simpele coltrui, spijkerbroek en sportschoenen.

Bekijk hieronder een fragment van één van zijn laatste keynotes:

Steve Jobs had eerder problemen met zijn gezondheid. Zo was hij twee maal eerder genoodzaakt ziekteverlof te nemen om te werken aan zijn gezondheid. In 2004 genas hij van alvleesklierkanker. In januari 2009 ging Steve opnieuw met ziekteverlof en onderging de topman van Apple een levertransplantatie. Zes weken geleden trad hij af als CEO van Apple en gaf het stokje over aan Tim Cook.

Apple heeft een speciaal e-mailadres opgezet waar reacties terecht kunnen. Dit e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steve, rust zacht!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord