Help anderen in noodsituaties met HELP! voor iPhone

HELP! voor iPhoneDe iPhone kan op van allerlei momenten goed van pas komen, zo ook tijdens een noodsituatie. Met de nieuwe HELP!-app, een initiatief van Enviu en Vodafone Netherlands Foundation, kan jijzelf de hulp inroepen van andere gebruikers van HELP! in de buurt of jij kan zelf iemand helpen.

Wanneer jijzelf in een noodsituatie verkeert kan je via de app direct 112 bellen en tegelijkertijd via GPS andere gebruikers van HELP!, die zich in de buurt bevinden, waarschuwen om je te komen helpen. Je kunt in de app kiezen uit verschillende noodgevallen zoals een hartaanval, wanneer je per ongeluk gif hebt binnengekregen of wanneer je letsel hebt opgelopen.

Screenshots

Wanneer iemand anders een noodsignaal heeft afgegeven met HELP! en jij krijgt een notificatie van de app, dan kan je meteen zien hoever de persoon van je vandaan is en je ziet op een kaart de kortste route naar het ongeval. Je kunt vervolgens weigeren en accepteren. Wanneer je accepteert laat je de persoon in nood weten dat je onderweg bent om te helpen. Daanra kan je zien of jij de enige bent die gaat helpen, of dat anderen ook hulp zullen verlenen.

Zodra je bij het ongeval bent aangekomen, laat de app een lijst met stappen zien die afhankelijk is van de door het slachtoffer gemaakte keuze uit het menu. Wanneer de persoon bijvoorbeeld heeft gekozen voor een hartaanval geeft de lijst in de app weer dat je de bewusteloosheid moet controleren en dat je het slachtoffer op zijn rug moet gaan liggen.

Screenshots

Omdat het slachtoffer automatisch ook met 112 heeft gebeld, zullen professionele hulpdiensten ook onderweg zijn om te ondersteunen.


HELP!

Prijs: Gratis!
appcenter_5sterren

» DONWLOADEN


AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord