SpotON Radio voor iPhone: afspeellijsten met Spotify-muziek gebaseerd op jouw muzieksmaak

spoton radio appBen jij een gelukkige bezitter van Spotify Premium dan kan de volgende app niet ontbreken op je iPhone! Met SpotON Radio ontdek je namelijk op een wel heel erg makkelijke én leuke manier nieuwe muziek in jouw interessegebied. De app maakt namelijk automatisch afspeellijsten (de app noemt deze 'Radiostations') gebaseerd op jouw muzieksmaak.

Maar hoe doet de app dat? Simpel! Log eerst in met je inloggegevens van je Spotify-account. De app geeft dan automatisch enkele suggesties van artiesten waar jij, mogelijk, graag naar luistert. Wanneer je eerder een andere artiest in gedachte had, dan kan je deze opzoeken door de zoekfunctie te gebruiken of te zoeken in de top 100. Zodra je een leuke artiest gevonden hebt, selecteer je deze en de app speelt één van zijn of haar nummers af. Daarnaast zoekt de app automatisch naar nummers van soortgelijke artiesten en voegt deze toe aan de afspeellijst.

Tijdens het afspelen van de lijst kan je uiteraard zo vaak voorruitspoelen als je wilt in het geval een nummer in de gegenereerde afspeellijst je niet bevalt. Vergeet dan vooral niet het nummer te 'disliken' want bij elk nummer in de afspeellijst kan je een nummer een duim omhoog geven of juist een duim naar beneden. Op deze manier kan de app een nog betere afspeellijst voor je samenstellen gebaseerd op jouw muzieksmaak.

Screenshots

SpotON Radio iPhone

Wanneer je een nummer tegenkomt dat je goed bevalt en je deze vaker wilt luisteren of gewoon snel wilt terugvinden, dan kan je vanuit de app het desbetreffende nummer direct toevoegen aan een afspeellijst in Spotify.

Kortom is SpotON Radio een ideale manier om nieuwe muziek in jouw genres te ontdekken. Qua werking lijkt de app een beetje op de Genius-functie van Apple. Groot voordeel en verschil van SpotON Radio in vergelijking met Genius is het enorme aantal nummers die SpotON Radio tot zijn beschikking heeft (namelijk de gehele collectie van Spotify) om toe te voegen aan de automatisch gemaakte afspeellijsten. Daarnaast worden er in Genius alleen nummers aan een afspeellijst toegevoegd die zich al op je iPod bevonden.


SpotON Radio

Prijs: Gratis!
app beoordeling_5sterren

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord