Bewust koken volgens de seizoenen met Caat kookt voor iPad

caat kookt appEerder deze week besteedden we al aandacht aan Veggie Meals dat een vegetarisch kookboek naar de iPad brengt maar uiteraard zijn er nog veel meer apps in de App Store te vinden met lekkere recepten op de iPad. De nieuwe Caat Kookt-app brengt koken volgens het seizoen maar wel op een bewuste manier naar de iPad.

In Caat Kookt vind je bewuste recepten die goed smaken en makkelijk te bereiden zijn. De recepten zijn gebaseerd op seizoen en werken volgens de unieke 5 x G-formule. Gemak staat voor een eenvoudige bereiding van recepten, Gebalanceerd voor verantwoorde recepten met een lagere calorische waarde, Gezamenlijk voor gezellig met de kinderen of vrienden een recept maken, Gecombineerd staat voor twee of meer culturen gecombineerd tot een recept en tenslotte staat Genieten voor recepten die wat meer calorieën bevatten.

Screenshot

Caat Kookt iPad

In Caat Kookt kan je gerechten sorteren op deze vijf G's, seizoen, thema of menugang. Bij elk gerecht hoort een duidelijke bereidingswijze met het bijhorende ingrediëntenlijstje. Je kunt een boodschappenlijstje aan laten maken, hier eventueel nog producten aan toevoegen en hem vervolgens versturen naar je smartphone of verzenden via e-mail. Ook is het mogelijk om een recept toe te voegen aan je persoonlijke favorieten. Zo heb je hem snel weer teruggevonden als je de maaltijd nog eens opnieuw wilt maken.

Om het jezelf nog makkelijker te maken tijdens het koken kan je gebruikmaken van de stap-voor-stap-functie. Hierbij wordt de bereidingswijze in stappen weergegeven en door te swipen kan je naar de volgende stap gaan.

Screenshot

Caat Kookt iPhone

De app is gratis in gebruik en wordt geleverd met een pakket winterrecepten en dat komt mooi uit op deze koude dagen. In de receptenwinkel kan je meerdere pakketen aanschaffen voor een lage prijs. Er zullen steeds meer pakketen verschijnen. Momenteel kan je bijvoorbeeld het Valentijn-pakket aanschaffen voor €2,39.


Caat Kookt voor iPad

Prijs: Gratis!

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord