Geïnspireerd door de iPad: het nieuwe Mac OS X Mountain Lion

macosx mountain lionApple heeft vandaag een voorproefje gegeven van de nieuwste versie van Apple's besturingssysteem voor de Mac. Het nieuwe Mac OS X Mountain Lion zal in totaal meer dan 100 nieuwe functies naar de Mac brengen. Mac OS X Lion was al geïnspireerd door iOS en dat wordt met Mountain Lion alleen nog maar meer.

In Mountain Lion kom je namelijk veel nieuwe functies tegen die je al kent van iOS op de iPhone, iPad en iPod touch. In Mac OS X Mountain Lion vind je namelijk bekende apps als Messages, Herinneringen en Notities terug. Maar naast deze apps is ook het Berichtencentrum (of zoals het in het Engels zo mooi Notification Center heet) in de nieuwe versie van Mac OS  X ook op de Mac te vinden.

macosx mountain_lion_overzicht

iCloud

Ook wordt iCloud in Mac OS X Mountain Lion beter geïntegreerd in de Mac. Daarmee worden al je e-mails, agenda's, contacten, documenten en nog veel meer direct beschikbaar op al je iOS-devices. Je logt eenmalig is en daarna heb je al je bestanden voortaan bij de hand, up-to-date.

Messages

Als concurrent op WhatsApp en Ping kwam Apple in iOS 5 met Messages (Berichten). Daarmee kon je onbeperkt gratis berichten en media versturen van het ene iOS-apparaat naar een andere. Gebruikers van een iPhone konden naar andere iPhone-gebruikers berichten sturen via hun telefoonnummer en sms-en kon daarmee worden vervangen. iPad- en iPod touch-gebruikers gebruiken daarvoor hun e-mailadres.

Nu Messages nu dus ook op de Mac te gebruiken is, kan je nu dus ook berichten versturen van Mac naar Mac, van Mac naar iOS of natuurlijk andersom. Je kunt dus voortaan op je Mac een gesprek beginnen en onderweg naar je werk het gesprek voortzetten vanaf je iPhone. En het mooie is dat je voor Messages op je Mac niet eens hoeft te wachten op de lancering van Mac OS X Mountain Lion. Een beta-versie kan je vanaf vandaag namelijk al downloaden via de website van Apple.

macosx mountain lion berichten

Notification Center

Het Notification Center, ook bekend van iOS dat iOS 5 met zich meebracht, is er nu ook op de Mac in Mac OS X Mountain Lion. Met deze functie krijg je niet alleen een notificatie op je scherm te zien wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe e-mail binnenkrijgt of wanneer iemand je een bericht via Messages stuurt maar in het Notification Center zie je, netzoals op je iPhone, iPad en iPod touch, je afspraken voor vandaag of morgen uit je Agenda en alle andere, eerdere notificaties.

Je tovert het Notification Center op je Mac tevoorschijn door met twee vingers naar links te swipen op je trackpad.

macosx mountain lion notification center

Wanneer komt Mac OS X Mountain Lion

Net zoals de lancering van Mac OS X Lion vorig jaar, zal Mountain Lion in de zomer van dit jaar gelanceerd gaan worden. Een precieze datum is uiteraard nog niet bekend.

Conclusie

Met de komst van Mac OS X Mountain Lion wordt de kloof tussen de twee besturingssystemen voor de Mac en de iPhone, iPad en iPod touch dus steeds kleiner. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat de nieuwste versie van Mac OS X op onze Macs staat geïnstalleerd!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord