Review: De SwitchEasy Canvas voor de nieuwe iPad & iPad 2

review switcheasy canvasSwitchEasy, een grote fabrikant van hoesjes voor zowel iPhone als iPad, heeft speciaal voor de nieuwe iPad de Canvas-hoes aangepast. Wij namen de SwitchEasy Canvas, die voor zowel de nieuwe iPad als de iPad 2 geschikt is, onder de loep en beoordelen of deze goede bescherming en comfort biedt.

review switcheasy canvas

Inhoud van de verpakking

De SwitchEasy Canvas wordt geleverd samen met een aantal extra accessoires. Zo vind je in de verpakking een microvezeldoekje, een screenprotector voor het scherm van de iPad en twee beschermdopjes om ook de dock-connector en headphone-ingang af te sluiten. Daarnaast vind je, om niet te vergeten, ook een beknopte gebruikershandleiding waarin wordt uitgelegd hoe je de hoes kan gebruiken in verschillende standen.

review switcheasy canvas

Design & materialen

De SwitchEasy Canvas ziet er erg stijlvol uit, zowel aan de buiten- als de binnenkant. De iPad kan je vastklikken in een hard en stevig materiaal dat omringd is door een zachte hoes die genoeg grip biedt en je iPad beschermt tegen vallen en stoten. Daarnaast is de buitenkant van de hoes waterbestedig. Ook aan de binnenkant is gebruik gemaakt van stevige materialen die de iPad ook aan de binnenkant beschermen wanneer je deze per ongeluk uit je handen laat vallen.

review switcheasy canvas

review switch canvas 

Groot voordeel aan het ontwerp van de Canvas is het feit dat de automatische aan- en uitfunctie van de iPad, bekend van Apple's eigen Smart Cover, ook met deze hoes uitstekend werkt. Wanneer je de hoes opent kan je dus direct aan de slag met je iPad. Wanneer je de hoes sluit, zal de iPad vanzelf het scherm uitschakelen zonder dat je eerst het ontgrendelknopje in hoeft te drukken.

Een ander voordeel van de SwitchEasy Canvas is de aanwezigheid van een magneet in de hoes, tevens bekend van de Smart Cover. Het is dus niet nodig om eerst een band of iets dergelijks te bevestigen wanneer je de hoes gesloten hebt. Je klapt simpelweg na gebruik de hoes dicht en de iPad kan opgeborgen worden.

Het gebruik

De SwitchEasy Canvas is vooral handig wanneer je de iPad staand wilt gebruiken. Nadat je het klittenband hebt losgemaakt kan je de iPad namelijk in verschillende, staande posities neerzetten. De binnenkant van de hoes is namelijk rimpelig vormgegeven waardoor de iPad dankzij de aanwezige pootjes vrijwel elke gewenste positie kan aannemen. Ideaal dus om te typen of om een filmpje te bekijken.

Een enig nadeel bij het gebruik van de hoes is dat in sommige, vooral lage, staande posities de iPad weg kan slippen tijdens het typen. Jammer dat de rimpels net niet diep genoeg zijn om dit tegen te gaan.

review switcheasy canvas

Conclusie

De SwitchEasy Canvas is een prima hoes als je op zoek bent naar een stijlvolle, beschermende en comfortabele hoes. Grote voordelen aan de hoes zijn de compabiliteit met de automatische aan- en uitfunctie van de iPad en de mogelijkheid om de iPad in vrijwel elke gewenste, staande positie neer te zetten. De gebruikte materialen bieden genoeg bescherming voor de iPad en zorgen voor voldoende grip.

De SwitchEasy Canvas voor de nieuwe iPad en iPad 2 is voor €44,95 te koop bij DressMyMac en is naast bruin, ook verkrijgbaar in het zwart, grijs en rood.

Plus- en minpunten

  • Stijlvol en strak design
  • Veel verschillende, staande posities
  • Automatische aan- en uitfunctie
  • De iPad kan in sommige, staande posities wegslippen
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord