iOS 12

Een overzicht van de nieuwste functies voor iPhone en iPad

Met iOS 12 wordt jouw iPhone en iPad nog sneller en slimmer. De software-update is gemaakt om de prestaties van je favoriete telefoon en tablet verder te verbeteren en het systeem nog slimmer voor jou te laten werken. Bekijk hieronder de belangrijkste, nieuwste functies die straks te gebruiken zijn in iOS.

iOS 12 downloaden en installeren

iOS 12 is naar verwachting in september (maar in ieder geval dit najaar) te downloaden en te installeren op je iPhone en iPad. Een exacte releasedatum van iOS 12 is tot op heden nog niet bekend.

Benieuwd of jouw model iPhone of iPad gaat werken met iOS 12? Check de compabiliteit!

ios 12 overzicht

Snel naar...

Je iPhone en iPad worden sneller!

Laten we beginnen met een update waar iedereen wat aan gaat hebben. Als je straks iOS 12 hebt geïnstalleerd op je iPhone en iPad, dan zullen de prestaties van je telefoon en tablet aanzienlijk gaan toenemen. Handelingen die je vaak doet, zoals het openen van apps en het swipen naar de camera-functie, zullen veel soepeler gaan verlopen.

Lees meer over de prestatieverbeteringen in iOS 12 >

Inzicht in je telefoongebruik met Screen Time

Met de nieuwe Screen Time-app in iOS 12 krijg je inzicht in jouw iPhone- en iPad-gebruik. Hoeveel tijd besteed je iedere dag aan je iPhone of iPad? Hoe vaak per uur pak jij je telefoon op? Welke app slurpt het meeste van jouw tijd weg? Dit zijn vragen waar iOS straks het antwoord op weet. Het is vervolgens aan jou om te bepalen wat je ermee doet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om van de 'App Limits'-functie gebruik te gaan maken. Dan kan je het gebruik van je een bepaalde app beperken door een tijdslimiet in te stellen.

ios 12 screen time limiet

 Als ouder krijg je zowel inzicht in je eigen telefoon- en tabletgebruik, als die van je kinderen.

Lees meer over Screen Time voor iOS >

Sneller naar je favoriete foto's in de vernieuwde Foto's-app

In iOS 12 is de Foto's-app voorzien van een slimme, geavanceerde zoekfunctie. Je kan je foto's doorzoeken op basis van momenten, personen, activiteiten, plaatsen, evenementen en nog veel meer. De Foto's-app laat automatisch de meest relevante foto's zien op basis van jouw zoektermen. Of geeft suggesties voor een zoekopdracht.

Lees meer over de vernieuwde Foto's-app >

(Nog) betere controle over notificaties

Het beheren van notificaties is in iOS 12 verder uitgebreid. Je kan nu vanuit een notificatie in het toegangsscherm aangeven of je meldingen van een bepaalde app wil blijven ontvangen of dat je er liever niet langer door gestoord wordt.

notificaties ios 12

Tevens kunnen notificaties nu als groep worden weergegeven op het toegangsscherm, gebaseerd op de app die ze gestuurd heeft.

Lees meer over de vernieuwde berichtgeving >

Niet storen

Je krijgt meer controle over de momenten waarop je niet gestoord wil worden door je iPhone of iPad. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig een eindtijd instellen voor de Niet storen-functie.

Lees meer over de mogelijkheden >

ios 12 niet storen

Videobellen met een groep in Facetime

Ook nieuw in iOS 12 is de mogelijkheid tot het starten van een Facetime-groepsgesprek. En omdat Facetime nu geïntegreerd is met iMessage, kan je snel schakelen tussen een groepschatgesprek en een groepsvideogesprek. Het limiet van het aantal deelnemers aan de videogroep zal 32 mensen bedragen.

Lees meer over een videogroepsgesprek in Facetime >

Snel iets opmeten dankzij de nieuwe Measure-app

Het wordt met iOS 12 makkelijker dan ooit om hoogtes, breedtes en lengtes van objecten te meten. Met de nieuwe Measure-app kan je door middel van je camera eenvoudig afmetingen zien van bijvoorbeeld een koffer of fotolijstje. Meten kon je nog nooit zo snel!

Siri Shortcuts

In iOS 12 kan je zelf commando's toevoegen voor Siri zodat je persoonlijke assistent op je iPhone snel kan doen wat jij wilt. App-ontwikkelaars kunnen daarvoor Shortcuts toevoegen.

iBooks (Apple Books)

De iBooks-app krijgt een volledig nieuw design en een nieuwe naam: Apple Books. Daarnaast is de Store voor boeken volledig geüpdate.

iOS 12 downloaden

Naar verwachting zal iOS 12 in september 2018 beschikbaar komen. Vanaf dan kan je de software-update downloaden en installeren op je iPhone en iPad.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord