iPad zorgt voor daling verkoop netbooks

ipad2De markt van de netbooks heeft het te lijden onder de introductie van de iPad, dat meldt onderzoeksbureau IDC. De markt had het al een tijdje zwaar, maar door de komst van meerdere tablets, daalt de verkoop steeds meer.

In het afgelopen derde kwartaal van dit jaar zijn er volgens IDC vijfentwintig procent minder netbooks verkocht dan het jaar daarvoor. Dit geldt voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

IDC vertelt ons dat veel consumenten wachten met de aankoop van de netbook en wachten af wat er binnenkort te krijgen valt op de tablet-markt. Volgens het bureau gaat de voorkeur uit naar een tablet in plaats van een netbook. Ook beschikt een deel van de consumenten al over een tablet, vooral Apple's iPad.

Hoewel de verkoop van netbooks daalt, is dit niet te merken in de verkoop van desktops en notebooks. Tijdens een persconferentie vorige week vertelde Steve Jobs dat de verkoop van MacBooks en iMacs het laatste kwartaal zijn gestegen, netzoals die van de iPad en iPhone. Ook computers van andere merken deden het goed.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord