Raakt de iPad z'n monopolie kwijt?

ipad_1g_2Het CES 2011 kan je in het teken zetten van de tablet. Veel tablet-pc's van verschillende fabrikanten domineren het evenement in Las Vegas. Bedrijven zoals Asus, Lenovo en Toshiba presenteerden vol trots hun eigen 'speeltjes' die het moeten opnemen tegen Apple's iPad!

De eer om de spits af te bijten tijdens de Consumer Electronics Show 2011 was aan Asus die een hele tablet-lijn presenteerden. Het zijn er in totaal vier: de Eee Pad Memo (7,1-inch), de Eee Pad Transformer en Slider (beide een scherm van 10,1 inch) en de Eee Pad Slate met een scherm van 12,1 inch. De eerste drie genoemde Eee Pads draaien onder Android 3.0, de Slate onder Windows 7 Home Premium.

Ook LG was van de partij. Zij schotelde ons de Optimus voor waar alle vele geruchten de ronde over deden. De Optimus beschikt over een scherm van 8,9 inch en draait onder Android 3.0. Wellicht dat LG later nog met een grotere variant komt.

Lenovo gaat een twee-in-ééntje op de markt brengen, een laptop en tablet in één. Het scherm van de IdeaPad U1 kan los worden gemaakt en kan daarmee dienen als tablet-pc. De laptop draait op Windows 7. Wanneer het apparaat als tablet gebruikt wordt is Android 2.2 het besturingssysteem.

Het is nog lang niet klaar met het aantal tablets dat tijdens CES 2011 gepresenteerd gaat worden. Zo wachten meer grote fabrikanten als HTC en Toshiba op hun beurt.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord