Apple weigert Sony-app voor App Store

ibooksDe ebook-applicate van Sony is door Apple afgekeurd voor een plek in de App Store. De app moet het mogelijk maken om op de iPad ook boeken te lezen die verkrijgbaar zijn in de elektronische boekenwinkel van Sony.

Volgens Sony heeft Apple een beleid dat het alleen mogelijk maakt om boeken op de iPad te lezen die aangekocht zijn in een applicatie uit de App Store. Zo pikt Apple een graantje mee omdat volgens Sony voor elke verkoop een aandeel van 30% moet worden uitbetaald aan Apple.

Apple heeft de Sony-app geweigerd om de reden dat het zou werken met een andere betaalmethode dan reguliere In-sony_ereaderApp aankopen. Opmerkelijk is dat de Kindle-app, van Amazon, wel beschikbaar is in de App Store en werkt met dezelfde methode als die van de Sony-app.

Apple laat in een officiële reactie weten dat zij de voorwaarden niet hebben aangepast. In deze voorwaarden wordt geëist dat wanneer een app mogelijkheid biedt om boeken buiten de app aan te kopen, dezelfde mogelijkheid wordt aangeboden via een In-App aankoop.

Opvallend is dat Amazon, die nog steeds via een betaalsysteem buiten de app werkt, nog steeds te vinden is in de App Store.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord