De nieuwe iPad 2 - nu te koop in de VS

ipad_2_teaserVandaag is de enige echte nieuwe generatie van de iPad in de Verenigde Staten gelanceerd. Het goedkoopste model kost in de VS 499 dollar. Je hebt dan een iPad 2 met WiFi en 16 GB geheugen. In Nederland moeten we nog even wachten. Bij ons kan de iPad 2 vanaf 25 maart aangeschaft worden. De vorige generatie is nu te koop voor een afgeprijsde prijs van 379 dollar.

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe iPad is het design; deze is dunner dan die van de voorganger. Ook bezit de iPad over twee camera's: één aan de achterkant en één aan de voorkant. Zo wordt FaceTimen met de iPad ook mogelijk gemaakt. Verder is de nieuwe iPad sneller en is hij verkrijgbaar in het wit.

ipad_2_01

Dunner design

Wat we natuurlijk wel konden verwachten is dat de tweede generatie van de iPad dunner is dan zijn voorganger. Apple heeft het voor elkaar gekregen de iPad 33% dunner te maken en daarmee tot 15% lichter. De iPad ligt daardoor nog lekkerder in de hand en is nog gemakkelijker mee te nemen. Nadeel aan het dunnere design is, dat we een USB-aansluiting wel kunnen vergeten.

Sneller

Dankzij de ingebouwde Dual-core A5-chip is de iPad in het gebruik tot twee keer sneller dan de eerste generatie. Dat de iPad sneller werkt zal je merken tijdens het gebruik van multitasking of wanneer je op het internet surft. Ook het opstarten van apps gaat sneller. 

Grafisch gezien kan je met de iPad nu gamen als de beste. De grafische prestaties zijn nu tot negen keer beter. De PlayStation en PSP kunnen dus mooi de deur uit!

ipad_2_02

FaceTime

Dankzij een nieuwe camera in de voorkant van de nieuwe iPad kan je FaceTimen met de iPad via het WiFi-netwerk. Tijdens het videogesprek met je vrienden die op hun iPhone 4 of Mac zitten kan je schakelen van de camera aan de voorkant naar die op de achterkant. Zo kan je ze laten zien wie er tegenover je zit of je laat hen een kijkje nemen in de omgeving.

ipad_2_05ipad_2_04ipad_2_06

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord