Hartfilmpjes maken met je iPhone

eye-meVanaf ongeveer half november is het mogelijk om door middel van een klein accessoire en applicatie voor je iPhone, de Eye-Me, hartfilmpjes, oftewel een ECG, te maken. Deze zou je direct kunnen 'doormailen' naar je huisarts die vervolgens op weg kan met een eerste indicatie.

De Eye-Me heeft, volgens Frank Raymakers van Medical Marketing Berlin, de grootte van een hockeypuck. De gebruiker dient zijn of haar vinger op de sensoren te plaatsen waarna de meting wordt opgeslagen in het intern geheugen van de Eye-Me. Door middel van een kabel wordt deze informatie dan doorgestuurd naar je telefoon.

Eye-Me heeft een totale prijs van ongeveer 170 euro en is niet alleen beschikbaar voor iPhone, maar ook voor Android en voor PC's met Windows.

Maar de ontwikkelaars van de Eye-Me willen nog verder gaan dan slechts een accessoire en applicatie. Zij willen een eigen telefoon, de Handy Sana, ontwikkelen die rechtstreeks een ECG kan maken. De gebruiker dient dan twee vingers op de zijkant van de telefoon te plaatsen. De simlockvrije Handy Sana zou vanaf januari beschikbaar zijn in Nederland voor een prijs van rond de 600 euro.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord